ΗΜΑΘΙΑ posted by

Μόλις πέντε στελέχη της ΝΔ Ημαθίας εκλέχθηκαν στην Πολιτική Επιτροπή, από την ίδρυση του κόμματος μέχρι σήμερα.

Μόλις πέντε στελέχη της ΝΔ Ημαθίας εκλέχθηκαν στην Πολιτική Επιτροπή, από την ίδρυση του κόμματος μέχρι σήμερα.

Η πρόσφατη  εκλογή του Δημήτρη Τόπη από την Ημαθία, στη νέα σύνθεση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, είναι μια διάκριση που ελάχιστα τοπικά στελέχη μπόρεσαν να την πετύχουν έως σήμερα.

Από το 1979 που έγινε το πρώτο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας έως και πριν το 12-ο συνέδριο του 2018, μόλις τέσσερα στελέχη της Νέας δημοκρατίας από την Ημαθία, είχαν μπορέσει να εκλεγούν στο κορυφαίο όργανο της κομματικής οργάνωσης των μελών της ΝΔ και ο Δημήτρης Τόπης είναι ο πέμπτος.

Το 1986, στο 2-ο τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, στην τότε Κεντρική Επιτροπή του κόμματος εκλέχθηκε ο εκδότης- δημοσιογράφος Χρήστος Πατσίκας.

Το 2010, στο 8-ο τακτικό συνέδριο, εκλέχθηκαν στην Πολιτική Επιτροπή όπως ονομάστηκε το όργανο, ο Κώστας Ζιώγας από τη Βέροια (στη φωτογραφία) και η Θεοδώρα (Δώρα) Κουρκουτά από την Αλεξάνδρεια.

Το 2013, στο 9-ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ, εκλέχθηκε ο Τάσος Μπαρτζώκας, σημερινός πολιτευτής του κόμματος, στην Ημαθία.

Και πέντε χρόνια μετά, στις 16 Δεκεμβρίου 2018, εκλέχθηκε στην Πολιτική Επιτροπή ο «πέμπτος» ιστορικά, ο Δημήτρης Τόπης, στέλεχος του κόμματος  με καταγωγή από το Παλιό Σκυλίτσι Ημαθίας.

Συνολικά πέντε εκλεγέντες από την Ημαθία, στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, στα 39 χρόνια που γίνονται συνέδρια του κόμματος (1979-2018) είναι ένα γεγονός που δεν περνά απαρατήρητο και σίγουρα έχει πολλαπλές ερμηνείες. Οι πέντε όμως είναι… “πέντε” όπως και να το κάνουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *