ΒΕΡΟΙΑ posted by

Βέροια: Το “αίτημα” για Αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης αναμένεται να κυριαρχήσει προεκλογικά

Βέροια: Το “αίτημα” για Αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης αναμένεται να κυριαρχήσει προεκλογικά

Το θέμα της σύστασης θέσης Αντιδημαρχίας Αγροτικής Ανάπτυξης στον δήμο Βέροιας ίσως γίνει ένα από τα κυρίαρχα ζητήματα που θα προβληθούν στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των δημοτικών εκλογών, ειδικά εάν στην εποχή που θα κορυφώνεται, οι αγρότες εξακολουθούν να βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για τα αιτήματά τους.

Το αίτημα για σύσταση Αντιδημαρχίας Αγροτικής Ανάπτυξης διατυπώθηκε από την πλευρά του υποψήφιου δημάρχου Αντώνη Μαρκούλη στη διάρκεια της προεκλογικής συνέντευξης τύπου που έδωσε χθες στη Βέροια. Προηγουμένως, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας είχε διατυπωθεί επίσης και από τον έτερο υποψήφιο δήμαρχο Βέροιας Γιάννη Παπαγιάννη (φωτο).

Υπάρχει πλήρης απουσία της διοίκησης του δήμου από το μέτωπο των διεκδικήσεων των αγροτών μας. Για έναν κατ’ εξοχήν αγροτικό Δήμο όπως είναι αυτός της Βέροιας η κοινή λογική επιβάλει να υπάρχει μια Αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης που να απασχολείται αποκλειστικά με τη ¨θωράκιση¨ του αγροτικού πληθυσμού του τόπου μας” τόνισε ο ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, που υπενθύμισε: “Αυτή άλλωστε ήταν και κεντρική προεκλογική μας δέσμευση το 2014 που την επαναλαμβάνουμε και τώρα, καθώς επιμένουμε πως δεν μπορεί να εμπλέκεται το έργο της με εκείνο των Τεχνικών Υπηρεσιών, όπως συμβαίνει τώρα”.

Στους ίδιους τόνους, ο Γιάννης Παπαγιάννης συμπλήρωσε: “Στον αγώνα των αγροτών μας ώστε να προωθηθούν τα δίκαια αιτήματα τους η δημοτική αρχή θα έπρεπε να είναι παρούσα ενεργά, να πρωτοστατεί στην προσπάθεια για ενίσχυση της παραγωγικής διαδικασίας και της ενίσχυσης του εισοδήματος των αγροτών και όχι να παρακολουθεί από απόσταση τις εξελίξεις. Ο κ. Βοργιαζίδης θα έπρεπε αυτές τις ημέρες να είναι στην Αθήνα, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, να διεκδικήσει, να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι, να δείξει το έμπρακτο ενδιαφέρον του Δήμου για την αποκατάσταση των συσσωρευμένων αδικιών σε βάρος των αγροτών μας. Δυστυχώς, κατά την προσφιλή τακτική του, κρύβεται. Άλλωστε ο ίδιος ενδιαφέρεται μόνο για την εξυπηρέτηση των ‘ημέτερων, του κατεστημένου που διαφεντεύει τη Βέροια εδώ και πολλά χρόνια”.

Να το θυμηθείτε. Την υπόθεση της ίδρυσης Αντιδημαρχίας Αγροτικής Ανάπτυξης, που μέχρι τώρα διατυπώθηκε από τον Γιάννη Παπαγιάννη και από τον Αντώνη Μαρκούλη θα την ακούσουμε σύντομα να επαναλαμβάνεται. Τόσο από τους ίδιους όσο και από άλλους υποψήφιους δημάρχους Βέροιας. Ίσως και άλλων δήμων της Ημαθίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *