ΗΜΑΘΙΑ posted by

Ο Άγγελος Τόλκας θα επιλέξει αυτό που επιθυμεί!

Ο Άγγελος Τόλκας θα επιλέξει αυτό που επιθυμεί!

Σχεδόν δυόμιση μήνες μετά την παραίτησή του, από Γραμματέας του Τομέα Αυτοδιοίκησης του Κινήματος Αλλαγής, θέση την οποία κατείχε από τον περασμένο Μάιο, ο Άγγελος Τόλκας εξακολουθεί να εξετάζει τους τρόπους συνέχισης της πολιτικής παρουσίας του και να σταθμίζει τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να το πετύχει καλύτερα.

Η δυσφορία του για τους χειρισμούς της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, σχετικά με την υποψηφιότητά του, για περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ήταν η αιτία αυτής της παραίτησης. Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν τότε, λίγες ημέρες πριν οριστικοποιηθεί η απόφαση να στηριχθεί ο Χρήστος Παπαστεργίου, ο Άγγελος Τόλκας είχε αποδεχθεί πρόταση που του έγινε από συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά να είναι αυτός ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΚΙΝΑΛ στην Κεντρική Μακεδονία στις εκλογές του Μαΐου.

Πρόταση που άλλαξε μόλις 48 ώρες μετά και στην Περιφερειακή Συνέλευση του Κινήματος Αλλαγής στο δημαρχείο Νεάπολης- Συκεών (Θεσσαλονίκη), το Σάββατο 6 Οκτωβρίου, όλα ανατράπηκαν και αποφασίστηκε να στηριχθεί ως υποψήφιος, ο Χρήστος Παπαστεργίου. Και λίγο μετά, ο 40χρονος Ναουσαίος πολιτικός εκφράζοντας τη διαφωνία του για τον τρόπο λήψης αυτής της απόφασης, οδηγήθηκε στην παραίτηση από τη θέση του Γραμματέα του Τομέα Αυτοδιοίκησης του ΚΙΝΑΛ.

Νεώτερες πληροφορίες για τις εξελίξεις σχετικά με τον Άγγελο Τόλκα αναφέρουν ότι εξετάστηκε η περίπτωσή του, για τη στελέχωση του βουλευτικού ψηφοδελτίου του ΚΙΝΑΛ στην Ημαθία, ένα ενδεχόμενο που φαίνεται να συγκεντρώνει μικρές πιθανότητες και σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται και από τις διαθέσεις του ίδιου. Τα τέσσερα ονόματα που ανακοινώθηκαν ήδη (Γκιόνογλου Χαράλαμπος, Καραβασίλης Φώτης, Μπρουσκέλης Νίκος και Παπακωνσταντίνου Θόδωρος) δεν θεωρείται ότι καλύπτουν γεωγραφικά την περιοχή της Νάουσας και αναμένεται τουλάχιστον μια ακόμη υποψηφιότητα από εκεί. Να είναι αυτή του Άγγελου Τόλκα;

Τα τελευταία “νέα” μιλούν για “γυναίκα υποψήφια” και δεν εννοούν την Χαρούλα Ουσουλτζόγλου απο τη Βέροια που φαίνεται να είναι μεταξύ των “δύο” ακόμη υποψηφίων βουλευτών του ΚΙΝΑΛ που θα ανακοινωθούν για την Ημαθία. 

Οπότε;
Πάμε στον χώρο της Αυτοδιοίκησης.
Εκεί, με τη θέση του υποψήφιου δημάρχου Νάουσας από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ να έχει “κλειδώσει” με την υποψηφιότητα της Ίλιας Ιωσηφίδου, η περίπτωση να ασχοληθεί ο Άγγελος Τόλκας με τις περιφερειακές εκλογές δείχνει ως περισσότερο πιθανή. Κάτι τέτοιο είχε αφήσει να εννοηθεί και ο ίδιος ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΚΙΝΑΛ, Χρήστος Παπαστεργίου, όταν πραγματοποίησε την πρώτη προεκλογική επίσκεψή του στη Βέροια, χωρίς να διευκρινίσει εάν εννοεί μια υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιό του, που θα σχετίζεται μόνο με την Ημαθία.

Εν κατακλείδι:
Όλα είναι πιθανά για τις επόμενες κινήσεις του Άγγελου Τόλκα και το σίγουρο είναι ένα. Όσο κι αν κάποιοι επιμένουν να τον “τοποθετούν” σε θέσεις και ενδεχόμενα, τίποτε δεν θα προχωρήσει εάν και ο ίδιος δεν το επιθυμεί. Και μέχρι τώρα έχει δείξει πως κάνει αυτό που επιθυμεί χωρίς να συμβιβάζεται. Τα γεγονότα που προηγήθηκαν με την παραίτησή του, πριν από δυόμιση μήνες, αποτελούν μια χαρακτηριστική απόδειξη και αν χρειαστεί σίγουρα θα υπάρξουν κι άλλες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *