ΒΕΡΟΙΑ posted by

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι του ΚΚΕ σε Αλεξάνδρεια, Βέροια, Νάουσα. Τόσο διαφορετικοί και τόσο ίδιοι.

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι του ΚΚΕ σε Αλεξάνδρεια, Βέροια, Νάουσα. Τόσο διαφορετικοί και τόσο ίδιοι.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη (20/12) στη Βέροια, το ΚΚΕ παρουσίασε τους τρεις υποψήφιους δήμαρχους που θα υποστηρίξει στην Ημαθία. Τον Γιώργο Μελιόπουλο για το δήμο της Βέροιας, τον Ηλία Ιακωβίδη για το δήμο Αλεξάνδρειας και τον Θωμά Τσουκαλά για το δήμο της Νάουσας. Μαζί τους παρουσιάστηκε στην Ημαθία, για πρώτη φορά επίσημα και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας που στηρίζει το ΚΚΕ, ο Σωτήρης Αβραμόπουλος.

Τέσσερις νέοι άνθρωποι που θα εκπροσωπήσουν το κόμμα τους, μέσω των συνδυασμών της “Λαϊκής Συσπείρωσης” όπως είναι και το όνομα όλων των αυτοδιοικητικών συνδυασμών που ανήκουν στο ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα. Διότι το ΚΚΕ έτσι κάνει. Το Κόμμα είναι ένα, αλλά στην αυτοδιοίκηση οι συνδυασμοί του ονομάζονται “Λαϊκή Συσπείρωση”, σε όλη την Ελλάδα. Ίδιοι όπως και το λεξιλόγιο των πολιτικών θέσεων που χρησιμοποιούν και των πλαίσιων αρχών που παρουσιάζουν. Κάτι που μπορεί να συμβαίνει και σε άλλους πολιτικούς χώρους όμως στο ΚΚΕ γίνεται τόσο πιστά και τόσο απαράβατα που το κάνει να ξεχωρίζει. Έτσι έγινε και με την παρουσίαση των υποψηφίων δημάρχων. Αρκούσε μόνο το άκουσμα του πολιτικού λόγου για να καταλάβεις ότι ήταν… ΚΚΕ, άσχετα από ντεκόρ και πρόσωπα. Σαν τον ρυθμό με τον οποίο φωνάζουν τα συνθήματα στις πορείες. Ακούς το σύνθημα και καταλαβαίνεις από τον ρυθμό της εκφώνησης πως είναι από το ΚΚΕ. Όλα οργανωμένα, όλα με την τάξη που αρμόζει στους ταξικούς αγώνες.

Την Πέμπτη για παράδειγμα, δεν ήταν μόνο η Βέροια όπου το ΚΚΕ παρουσίασε του υποψηφίους δημάρχους της Ημαθίας. Το ίδιο έκανε και στην Πιερία, στην Αργολίδα, στη Φθιώτιδα, στην Καβάλα, στην Πάτρα (μια μέρα πριν), στην Καλαμάτα και αλλού. Όλα όσα έγιναν την Πέμπτη στη Βέροια και αλλού, ήταν εκδηλώσεις που έγιναν στο πλαίσιο μιας πανελλαδικής εξόρμησης παρουσίασης υποψηφίων δημάρχων. Κι έτσι, ενώ παρουσιάζονται τρεις νέοι άνθρωποι από την Ημαθία, να “κατεβαίνουν” υποψήφιοι δήμαρχοι στους αντίστοιχους δήμους και να δείχνουν κάτι το διαφορετικό, στο τέλος καταλήγουν να εκπροσωπούν κάτι “ίδιο”. Τόσο διαφορετικοί όσο και τόσο ίδιοι.

ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ

Στη φωτογραφία που δημοσιεύουμε, διακρίνονται (ξεκινώντας από… αριστερά): Θωμάς Τσουκαλάς (υποψήφιος δήμαρχος Νάουσας), Σωτήρης Αβραμόπουλος (υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας), Μαρία Παπαδοπούλου (Γραμματέας Τομεακής Επιτροπής Ημαθίας του ΚΚΕ που είχε και τον συντονισμό της παρουσίασης), Γιώργος Μελιόπουλος (υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας), Ηλίας Ιακωβίδης (υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας). Όλοι τος τοποθετήθηκαν και είπαν μεταξύ άλλων:

-“Είμαστε η παράταξη που μαζί με το λαό θα δώσουμε τη μάχη στους δήμους και στα χωριά της Κεντρικής Μακεδονίας” ανέφερε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Σωτήρης Αβραμόπουλος, επισημαίνοντας τη διαφωνία του με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

-“Στο δήμο Βέροιας, η διοίκηση Βοργιαζίδη, δε θέλει να δυσαρεστήσει την κυβέρνηση και βρήκε άξιους συμπαραστάτες τις υπόλοιπες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, πλην της “Λαϊκής Συσπείρωσης”. Υπάρχει μια ολόκληρη σειρά ζητημάτων που δείχνουν την αντιλαϊκή πολιτική της δημοτικής αρχής. Η “Λαϊκή Συσπείρωση” θα κινηθεί για την επίλυσή τους με γνώμονα τις ανάγκες των δημοτών. Οι εκλογές βάζουν το δίλημμα “Δήμαρχος – υπηρέτης της κυβέρνησης ή Δήμαρχος μαζί με το λαό να παλεύει για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών” κι εκεί θέλουμε να τοποθετηθεί ο κόσμος”, ανέφερε ο Γιώργος Μελιόπουλος.

-“Στον δήμο Αλεξάνδρειας υπάρχουν ελλείψεις σε υποδομές, αντιπλημμυρικά και αντισεισμικά έργα, καθώς και στην αδυναμία του Κέντρου Υγείας να καλύψεις τις ανάγκες των πολιτών. Λύση σε όλα τα παραπάνω, είναι η λαϊκή συσπείρωση, για τη δημιουργία δήμων που θα υπερασπίζονται τα συμφέροντα των δημοτών. Υπάρχει λοιπόν λύση, υπάρχει διέξοδος και βήμα για να μιλήσει ο λαός και αυτό είναι η Λαϊκή Συσπείρωση”, υποστήριξε ο Ηλίας Ιακωβίδης.

-“Τα προβλήματα του δήμου Νάουσας είναι ο αντίπαλός μας. Όμορφη πόλη είναι πόλη χωρίς φτώχεια. Θα δώσουμε μάχη σε δήμους και χωριά για να σηκώσει ανάστημα ο λαός και να μην είναι επαίτες των αναγκών τους. Θα δώσουμε μάχη για τους ανέργους, τους ανασφάλιστους και για μια νεολαία χωρίς εξαρτήσεις” τόνισε ο Θωμάς Τσουκαλάς.

-“Η εκλογική μάχη δε είναι ποτέ εύκολη, όμως αυτή τη φορά υπάρχει απέναντι μια κυβέρνηση αδίστακτη, που φόρεσε ψευτοπροοδευτικό φωτοστέφανο προκειμένου να ψαρέψει και άλλες δυνάμεις κι εδώ χρειάζεται μια δυνατή φωνή για να πάει κόντρα, στην Περιφέρεια και στους δήμους, κι αυτή είναι η Λαϊκή Συσπείρωση” υποστήριξε η Μαρία Παπαδοπούλου, Γραμματέας Τομεακής Επιτροπής Ημαθίας του ΚΚΕ που είχε και τον συντονισμό της παρουσίασης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *