ΑΘΛΗΤΙΚΑ posted by

Πρόταση για EURO 2028 και Μουντιάλ 2030, από Ελλάδα- Σερβία- Ρουμανία και Βουλγαρία

Πρόταση για EURO 2028 και Μουντιάλ 2030, από Ελλάδα- Σερβία- Ρουμανία και Βουλγαρία

Κοινή υποψηφιότητα για την ανάληψη του EURO 2028 και του Μουντιάλ 2030, θα καταθέσουν η Ελλάδα, η Σερβία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία. Την ανακοίνωση της απόφασης, έκανε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, λίγο μετά το τέλος της Τετραμερούς Συνόδου Συνεργασίας των προαναφερθεισών χωρών, που φιλοξενείται στο Βελιγράδι, με τη συμμετοχή των πρωθυπουργών της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, της Ρουμανίας Βιόριτσα Νταντσίλα και του οικοδεσπότη της συνάντησης, προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Όπως δήλωσε ο κ. Βούτσιτς, θα δημιουργηθεί μία 16μελής επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν τέσσερα μέλη-εκπρόσωποι από κάθε χώρα, ενώ η υποψηφιότητα πρέπει να κατατεθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε:

«Για εμάς μια τέτοια αθλητική διοργάνωση είναι κάτι παραπάνω από στόχος, έχει ιδιαίτερο συμβολισμό για την περιοχή των Βαλκανίων, για τη συνεργασία. Θέλουμε από αυτή την πρωτοβουλία να κάνουμε τα Βαλκάνια θετικό πρωτοπόρο στον κόσμο. Είναι δύσκολος, αλλά ωραίος στόχος. Θα βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις για να πάρουμε μια από τις δύο διοργανώσεις. Μπορούμε να τις κερδίσουμε και να κάνουμε μια από τις καλύτερες διοργανώσεις που έχουν γίνει στην ιστορία και των δύο θεσμών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *