ΕΛΛΑΔΑ posted by

Οι Έλληνες ψάχνουν για δουλειά όχι μόνο όταν είναι άνεργοι αλλά κι όταν εργάζονται

Οι Έλληνες ψάχνουν για δουλειά όχι μόνο όταν είναι άνεργοι αλλά κι όταν εργάζονται

Οι Έλληνες δεν ψάχνουν για δουλειά μόνο όταν είναι άνεργοι αλλά και όσοι ήδη έχουν δουλειά. Σύμφωνα με έρευνα, έξι στους δέκα εργαζομένους στην Ελλάδα αναζητούν διαρκώς εργασία και θέλουν να φύγουν από τον χώρο όπου εργάζονται, γεγονός που υποδηλώνει ότι μεγάλο μέρος των εργαζομένων είτε δεν είναι ικανοποιημένο από την υφιστάμενη εργασία τους, είτε επιλέγει θέσεις εργασίας λόγω ανάγκης και για καθαρά βιοποριστικούς λόγους. Η έρευνα έγινε από την Adecco Ελλάδας με θέμα την απασχολησιμότητα στην Ελλάδα κατά το έτος 2018, και το 66% των ερωτώμενων (έναντι 51% το 2015) δηλώνει ότι βρίσκεται σε συνεχή αναζήτηση εργασίας. Από αυτούς που ερωτήθηκαν, το 58% είναι εργαζόμενοι και το 91% άνεργοι. Σύμφωνα με την έρευνα της Adecco Ελλάδας, το ποσοστό των υποψηφίων που εξετάζουν το ενδεχόμενο εργασίας στο εξωτερικό ανέρχεται στο 22%, ενώ πέρυσι το αντίστοιχο ποσοστό άγγιζε το 33%.

Σε σχέση με αυτούς που εργάζονται στην Ελλάδα και σύμφωνα με την έρευνα, μόνο το 45% εκτιμά ότι η εταιρεία στην οποία εργάζεται σήμερα αμείβει δίκαια τους υπαλλήλους, της έναντι μόλις 17% που πιστεύει η αμοιβή είναι δίκαιη. Επιπλέον περίπου οι μισοί ερωτώμενοι, δηλαδή ποσοστό της τάξης του 49% εκτιμά ότι στις δουλειές που απασχολείται υπάρχει ήρεμο και ευχάριστο κλίμα εργασίας έναντι ποσοστού 8% που εκτιμά το αντίθετο. Όσον αφορά την τήρηση του ωραρίου εργασίας, το 45% των ερωτώμενων πιστεύει ότι η εταιρεία που εργάζονται τους προτρέπει να τηρούν το καθιερωμένο ωράριο έναντι 14% που διαφωνεί με αυτήν την άποψη.

Η έρευνα, συμπεραίνει πως τελικά φαίνεται ότι αρκετοί είναι οι εργαζόμενοι που δεν θεωρούν πως οι εταιρείες όπου εργάζονται έχουν τα επιθυμητά χαρακτηριστικά σε ικανοποιητικό βαθμό. Επίσης, από τα ευρήματα της έρευνας, προκύπτει, ότι το ποσοστό των εργαζομένων που δηλώνουν ότι έχουν βρεθεί κάποια στιγμή εκτός αγοράς εργασίας (ανεργία) εμφανίζει αυξητική τάση.

Συγκεκριμένα, το 64% των ερωτώμενων που αυτήν την στιγμή εργάζονται δήλωσε ότι έχει βρεθεί εκτός εργασίας τουλάχιστον μία φορά, σε σύγκριση με το 58% που δήλωνε το 2017 και το 54% το 2015 και το 2016. Οι περισσότεροι από αυτούς, ήτοι το 32% ανέφεραν ότι χρειάστηκαν διάστημα μικρότερο των έξι μηνών για να επανατοποθετηθούν στην αγορά, ενώ το 15% των συμμετεχόντων στην έρευνα χρειάστηκε 6-11 μήνες. Σε αρκετές όμως περιπτώσεις, η επανένταξη στην αγορά εργασίας καθυστερεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *