ΒΕΡΟΙΑ posted by

Ό Άγιος Βασίλης ξεκίνησε το ταξίδι του. Δείτε live που βρίσκεται τώρα…

Ό Άγιος Βασίλης ξεκίνησε το ταξίδι του. Δείτε live που βρίσκεται τώρα…

Ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής (προχθές) το μεγάλο ταξίδι του Άγιου Βασίλη, με το έλκηθρο και τους τάρανδους, προκειμένου να μοιράσει δώρα στα παιδιά όλου του κόσμου. Σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο χωριό του, στο Ροβανιέμι της φινλανδικής Λαπωνίας, εκατοντάδες βοηθοί του, τον αποχαιρέτησαν με εορταστική μουσική και τραγούδια, παρουσία μεγάλου πλήθους επισκεπτών και ντόπιων συμπολιτών του. Το Ροβανιέμι βρίσκεται κοντά στον αρκτικό κύκλο και η θερμοκρασία την στιγμή που το έλκηθρο γεμάτο δώρα, σηκώθηκε στον αέρα, έδειχνε -22 βαθμούς Κελσίου. Παρόλα αυτά η ατμόσφαιρα της αναχώρησης ήταν τόσο ζεστή που κανείς δεν κατάλαβε το κρύο της παγωμένης νύχτας.

Λίγο πριν αναχωρήσει, ο Άγιος Βασίλης μίλησε στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί, ευχόμενος ειρηνικά και χαρούμενα Χριστούγεννα και μια καλή και ευτυχισμένη χρονιά. “Εύχομαι να έχετε όλοι για υπέροχη χρονιά. Φυσικά, υπάρχουν πολλά πράγματα στον κόσμο που θα έπρεπε να ήταν διαφορετικά. Ας ελπίσουμε ότι τα Χριστούγεννα θα φέρουν τη στιγμή όπου ο κόσμος και οι άνθρωποι θα ηρεμήσουν για λίγο για να περάσουν χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους τους” τόνισε και λίγο μετά, τους αποχαιρέτησε και ξεκίνησε για το μεγάλο ταξίδι του.

Όπως είναι φυσικό θα περάσει και από την Ελλάδα, αλλά είναι ακόμα νωρίς για να υπολογίσουμε την ώρα που το έλκηθρό του θα περάσει πάνω και από την Ημαθία.

Όμως, οι βοηθοί του στο Ροβανιέμι, οι οποίοι παρακολουθούν συνεχώς την πορεία του, έχουν κάνει μια εφαρμογή, που σε σύνδεση με το έλκηθρο, μεταδίδει ζωντανά όλες τις ώρες της ημέρας, την περιοχή που επισκέπτεται και τον αριθμό των δώρων που ήδη έχει μοιράσει στα παιδιά αυτών των περιοχών.

Το zoomerang.gr σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε κι εσείς live την πορεία του Άγιου Βασίλη, κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *