ΜΟΥΣΙΚΗ posted by

“Χριστούγεννα” με τη Δέσποινα Βανδή. Το παρασκήνιο ενός τραγουδιού που αρχικά αγνοήθηκε.

“Χριστούγεννα” με τη Δέσποινα Βανδή. Το παρασκήνιο ενός τραγουδιού που αρχικά αγνοήθηκε.

Τον Δεκέμβριο του 2001 ακούστηκε για πρώτη φορά το τραγούδι “Χριστούγεννα” της Δέσποινας Βανδή κι έκτοτε εξελίχθηκε σε ένα από τα βασικά τραγούδια των Γιορτών και έχει καθιερωθεί πλέον ως κλασσικό του είδους. Η αρχική ιστορία όμως δεν προδίκαζε κάτι τέτοιο.

Το “Χριστούγεννα” ήταν ένα κομμάτι το οποίο συμπεριλήφθηκε στον δίσκο της Δέσποινας Βανδή με τίτλο “Γειά” ο οποίος κυκλοφόρησε στις 17 Δεκεμβρίου του 2001 από την νεοσύστατη τότε Heaven Music, σε στίχους και μουσική που υπέγραψε ο Φοίβος. Ήταν μάλιστα ήταν από τα τελευταία κομμάτια που συμπεριλήφθηκαν στο άλμπουμ με αρχικό σκοπό, τουλάχιστον να “γεμίσει” ο δίσκος. Μάλιστα εκείνη τη χρονιά (Δεκέμβριο του 2001) το κομμάτι σχεδόν αγνοήθηκε από το κοινό. Η επιτυχία ήρθε αμέσως την επόμενη χρονιά, το 2002 και έκτοτε το κομμάτι καθιερώθηκε και αποτελεί το ΝΟΥΜΕΡΟ 1 Χριστουγεννιάτικο Ελληνικό τραγούδι, όλων των εποχών.

Το βίντεο κλιπ του τραγουδιού έχει επίσης μια παρόμοια ιστορία. Σε ένα μετέπειτα ταξίδι στο Λονδίνο, της Δέσποινας Βανδή και του σκηνοθέτη Κώστα Καπετανίδη, για επαγγελματικούς λόγους, κι ενώ έκαναν βόλτα στους δρόμους της πόλης, ο Καπετανίδης πρότεινε να γυρίσουν ένα βίντεο κλιπ, με την απλή κάμερα του χεριού του. Η Βανδή συμφώνησε κι έτσι το βίντεο κλιπ γυρίστηκε στους δρόμους του Λονδίνου χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία και μόνο με την κάμερα που κρατούσε ο Καπετανίδης. Κι αυτό είναι το βίντεο που εξακολουθεί να κάνει τεράστια επιτυχία, κάθε φορά που έρχονται Χριστούγεννα. Και του χρόνου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *