ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ posted by

Χιούμορ και σαρκασμός για τις γουρουνοχαρές της Αλεξάνδρειας

Χιούμορ και σαρκασμός για τις γουρουνοχαρές της Αλεξάνδρειας

Ένα γεγονός που σχολιάστηκε με αρκετό χιούμορ αλλά και με σαρκασμό, από αναγνώστες της ιστοσελίδας alexandreia-gidas.gr ήταν και η φετινή “μείωση” που παρουσιάστηκε στον αριθμό των… γουρονοχαρών της Αλεξάνδρειας, παραμονή των Χριστουγέννων.

Όπως σημείωσαν χαρακτηριστικά κάποιος, πριν από 5-6 χρόνια, παραμονές Χριστουγέννων “δεν προλαβαίναμε να κάνουμε ένα βήμα στη Βετσοπούλου και σκοντάφταμε σε γουρουνοχαρά, όχι απλά με ψητά αλλά με κλαρίνα και όργανα” θέλοντας να κάνουν συγκρίσεις με τα προχθεσινά που ήταν πολύ λιγότερα.

Υπήρχε τόσο πολύς κόσμος στους δρόμους και γίνονταν τόσο μεγάλη κατανάλωση κρεατικών λόγω της δωρεάν υπερπροσφοράς από τις δεκάδες ψησταριές έξω από τα μαγαζιά, που είχες την αίσθηση ότι… “αν και νηστεία όλοι στην Αλεξάνδρεια τρώνε κρέας παραμονή Χριστουγέννων” όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά. “Δεν πιστεύω να μην υπήρξαν φέτος όλα αυτά επειδή όλοι γίναμε θρήσκοι” πρόσθεσε ο ίδιος, με ιδιαίτερα σαρκαστική διάθεση.

“Ενώ τώρα, καλά που ήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ και τηρούμε τους κανόνες της χριστιανοσύνης” σημείωσε ένας άλλος, θέλοντας να παραλληλίσει το θέμα, με την πολιτική κατάσταση και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Κάποιοι όμως έσπευσαν να σημειώσουν κι ότι οι τόσες πολλές γουρονοχαρές εκείνων των χρόνων ήταν και η “χαρά του τσαμπατζή” ενώ δεν έλειψαν κι αυτοί που απέδωσαν την κατάσταση σε “σημάδι των καιρών” προκειμένου να υπάρξει… “ταπείνωση” και “σεβασμός”.

Δείτε το δημοσίευμα με όλα τα σχόλια κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *