ΒΕΡΟΙΑ posted by

Κριτική της προέδρου για ένα- δύο υποψήφιους κι ένα μήνυμα που απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως

Κριτική της προέδρου για ένα- δύο υποψήφιους κι ένα μήνυμα που απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως

Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, Αθηνά Πλιάτσικα Τσιπουρίδου, έχει όλο τι δίκιο με το μέρος της, όταν υπερασπίζεται με σθένος τον πρωταγωνιστικό ρόλο του εμπορικού κόσμου της πόλης στην υπόθεση της βεργιώτικης ανάπτυξης. Το ίδιο ισχύει και όταν στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης, σε κάθε προσπάθεια που στοχεύει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, σε κάθε προσπάθεια που λειτουργεί με λογική εξωστρέφειας για την πόλη και την πανελλήνια προβολή της.

Με αυτή την έννοια σωστά έπραξε (με ανακοίνωσή της) και υπερασπίστηκε την προσπάθεια της δημοτικής αρχής,  σε σχέση με τη διοργάνωση των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων στη Βέροια, ασκώντας παράλληλα έντονη κροτική σε υποψήφιους δημάρχους που έσπευσαν να κάνουν αναφορές σε “υποτονική κίνηση της αγοράς”, εμπλέκοντας και τον εμπορικό κόσμο στην κριτική που θέλησαν να ασκήσουν κατά του δημάρχου Βέροιας. Θεωρούμε ότι το ίδιο θα έκανε για κάθε δήμαρχο που έμπρακτα θα στέκονταν στο πλευρό του εμπορικού κόσμου της πόλης, όπως κατά γενική ομολογία έκανε ο Κώστας Βοργιαζίδης. Το εάν μπορούσε ως δήμαρχος να κάνει περισσότερα είναι άλλη κουβέντα, η αλήθεια όμως είναι ότι το έκανε και στην ανακοίνωσή της, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, το περιγράφει αναλυτικά.

Η δε γενική αναφορά της προέδρου, σε υποψήφιους που εμπλέκουν την όποια δραστηριότητα της βεργιώτικης αγοράς, σε προεκλογικές αντεγκλήσεις και η έντονη κριτική που άσκησε εναντίον τους, οφείλεται προφανώς σε λόγους κοινωνικής ευγένειας, διότι κατά τα άλλα, “ο κόσμος το’ χει τούμπανο”, σε σχέση με ποιους εννοεί και για ποιους αναφέρεται. Έτσι δεν είναι;

Κι αν το συγκεκριμένο σημείο της επιστολής της, αφορά έναν ή δύο “γνωστούς” υποψήφιους δημάρχους της Βέροιας, ένα άλλο μάλλον αφορά ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως τους συνδυασμούς. Πρόκειται για το σημείο της επιστολής όπου η Αθηνά Πλιάτσικα Τσιπουρίδου τονίζει ότι “ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας δεν επιθυμεί από κανέναν υποψήφιο την ανάμειξή του Συλλόγου σε προεκλογικές δηλώσεις” και προφανώς στέλνει ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

Συνεπώς όσοι και όσες σχεδίαζαν συναντήσεις με τον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας για να το “φαρδύνουν” μετά, με προεκλογικές ανακοινώσεις και αντίστοιχα δελτία τύπου, συμπεριλαμβάνοντας και δικά τους σχόλια, εκτιμήσεις και συμπεράσματα, ας το ξεχάσουν καλύτερα.
Διότι εκτός από το να το… φαρδύνουν ενδέχεται ταυτόχρονα να το… φαιδρύνουν και σίγουρα κάτι παραπάνω ξέρει η πρόεδρος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *