ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ posted by

Ο de jure πρωταγωνιστικός ρόλος του Κώστα Βενιόπουλου στις εκλογές του δήμου Αλεξάνδρειας

Ο de jure πρωταγωνιστικός ρόλος του Κώστα Βενιόπουλου στις εκλογές του δήμου Αλεξάνδρειας

Για πολύ κόσμο του δήμου Αλεξάνδρειας, ο Κώστας Βενιόπουλος εξακολουθεί να συγκαταλέγεται στους εν δυνάμει υποψήφιους δημάρχους παρότι ο ίδιος δεν επιβεβαιώνει ούτε όμως και διαψεύδει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Κινείται όμως “μέσα” στις εξελίξεις, συμμετέχει και παράλληλα δηλώνει ευθέως την πλήρη ταύτισή του με τον αυτοδιοικητικό λόγο της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη κάτι όμως που ενισχύει τις φήμες, διότι όπως είναι γνωστό, η κομματική γραμμή της ΝΔ για τον δήμο Αλεξάνδρειας, δεν δίνει «χρίσμα» κι αφήνει να εκδηλωθούν όλες οι υποψηφιότητες, δίνοντας στους πολίτες τον ρόλο της ελεύθερης και  τελικής επιλογής

Αναφερόμαστε βέβαια σε ένα πολιτικό χώρο, ο οποίος στην Αλεξάνδρεια «έχει» ήδη τρείς υποψηφίους δημάρχους  (Παναγιώτη Γκυρίνη, Μιχάλη Χαλκίδη και Αργύρη Πανταζόπουλο) και μια ακόμη υποψηφιότητα εκ των «έσω», δεν θα ήταν απλά «πλεονασμός» αλλά κάτι περισσότερο. Είναι όμως (εκτός από την προαναφερόμενη «γραμμή» της ΝΔ) και ο «Κλεισθένης» που ευνοεί τέτοιες τάσεις «πλουραλισμού», είναι βέβαια και το κύρος του Κώστα Βενιόπουλου που του δίνει έναν de jure πρωταγωνιστικό ρόλο στις τοπικές αυτοδιοικητικές εξελίξεις.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα  να «ακούγεται» συνεχώς το όνομά του, άσχετα εάν ο ίδιος δεν αρέσκεται σε «επιδείξεις» προσόντων και εξακολουθεί να κρατά χαμηλό προφίλ.

Φάνηκε όμως κι από τον τρόπο που εμφανίστηκε σε περιοχές του δήμου Αλεξάνδρειας, στις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων, ότι διαθέτει «τοπικά» στελέχη παντού, με τα οποία συζητά όλα τα «ενδεχόμενα» ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι διαβουλεύεται ομοίως και με ένα ευρύ κύκλο συμπολιτών του, που αταλάντευτα στηρίζουν τις επιλογές του, στα χρόνια που πολιτεύεται. Τι μέλλει γενέσθαι λοιπόν;

Κανείς δεν ξέρει εκτός από τον ίδιο και τους πολύ κοντινούς του. Άλλωστε ο Κώστας Βενιόπουλος είναι λιτός και ολιγόλογος λόγω χαρακτήρα, κι αυτό ενισχύει ακόμη περισσότερο τον «γρίφο» σχετικά με τις προθέσεις και τα σχέδια του. Όσο όμως πλησιάζει ο χρόνος των εκλογών, θα ριφθεί ο κύβος και θα γίνουν οι «αποκαλύψεις». Μέχρι τότε, (αναγκαστικά) εμείς θα βρισκόμαστε σε αναμονή και ο ίδιος θα κινείται με σιγή ασυρμάτου.

2 Comments

  • Επειδή γνωρίζει πολύ καλά τα αυτοδιοικητικά, θα είναι κρίμα για τον ίδιο και το Δήμο μας , αν ακολουθήσει κάποιον με γνώμονα το συμφέρον του και όχι το συμφέρον του Δήμου .
    Αν είναι επικεφαλής ο ίδιος τότε ναι θα πούμε ότι σκέφτεται το καλό του Δήμου.
    Ίδωμεν…

    • Εσύ κάτι ξέρεις……για να τον θέλεις επικεφαλή ψηφοδελτίου…… κάτι άλλο φοβάσαι….. τώρα που δεν υπάρχει και χρίσμα….. έχει και μια πικρία από κάποιους….. όλα είναι πιθανά!!!!!!! Αλλά μάλλον θα γίνει αυτό πού φοβάσαι (ανώνυμε)!…… Μεταξύ μας όμως θα αργήσει λίγο να ανακοινωθεί!!!!! Καλή χρονιά!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *