ΝΑΟΥΣΑ posted by

Ο Κουτσογιάννης και ο Σταύρος, η Ίλια και το Ποτάμι κι ένας μύλος made in Naoussa

Ο Κουτσογιάννης και ο Σταύρος, η Ίλια και το Ποτάμι κι ένας μύλος made in Naoussa

Το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη ανακοίνωσε πρόσφατα ότι στηρίζει τον Νίκο Κουτσογιάννη στον Δήμο Νάουσας κρίνοντας πως είναι ένας από τους δημάρχους «που έχουν να επιδείξουν θετικό έργο» και που «πρέπει να συνεχίσουν να υπηρετούν τις τοπικές υποθέσεις». Καλά όλα μέχρι εδώ και έτσι είναι εάν έτσι νομίζουν. Μόνο που υπάρχει κάτι που είναι αξιοσημείωτο και πρέπει να αναφερθεί.

Αντίπαλος του νυν δήμαρχου Νάουσας Νίκου Κουτσογιάννη στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές είναι η Ίλια Ιωσηφίδου, η οποία στις πρόσφατες εθνικές εκλογές ήταν υποψήφια βουλευτής Ημαθίας με το… Ποτάμι.

Κι αυτός είναι ο λόγος που η ανακοίνωση για τη «στήριξη Κουτσογιάννη» εκ μέρους του κόμματος προκάλεσε αντιδράσεις μεταξύ των τοπικών στελεχών του Ποταμιού. Μάλιστα ήδη αναφέρεται δημοσίως και επώνυμα από τοπικά στελέχη ότι «το Ποτάμι στη Νάουσα στηρίζει για δήμαρχο την Ίλια Ιωσηφίδου».

Παρόμοιες αντιδράσεις εκδηλώθηκαν και σε άλλους δήμους της χώρας, όπου το Ποτάμι ανακοίνωσε τέτοιες «στηρίξεις» δημάρχων, με τοπικά στελέχη  να  κατηγορούν τον Σταύρο Θεοδωράκη για «προσωπικές επιλογές» κι ότι «μοιράζει χρίσματα χωρίς να ρωτήσει την άποψη των τοπικών οργανώσεων».

Υπάρχει όμως και ο αντίλογος σε όλα αυτά.
Που αναφέρει ότι όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης και το Ποτάμι επέλεξαν να αποχωρήσουν από το ΚΙΝΑΛ, η Ίλια Ιωσηφίδου παρέμεινε στο Κίνημα ενώ η κόρη της, η Ολυμπία Αποστόλου εκλέχθηκε και στο συντονιστικό του ΠΑΣΟΚ Νάουσας εκδηλώνοντας προθέσεις να είναι μέχρι και υποψήφια βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στην Ημαθία. Συνεπώς «δεν έχει κανένα λόγο να ασχολείται πλέον με το Ποτάμι» όπως αναφέρουν οι εκφραστές του αντίλογου.

Μύλος με άλλα λόγια.
Και για να ταιριάζει με τη Νάουσα, νερόμυλος made in Naoussa.
Το ζήτημα είναι εάν ο Νίκος Κουτσογιάννης «ρωτήθηκε» πριν «μπλεχτεί» το όνομά του, με όλα αυτά κι αν η Ίλια Ιωσηφίδου έχει διάθεση να βρεθεί ξαφνικά σε μια «επικαιρότητα» που δεν έχει καμία σχέση με τον ιδιαίτερα οργανωμένο και θετικών εντυπώσεων προεκλογικό αγώνα που ήδη ξεκίνησε.

Όσο για το Ποτάμι και τα τοπικά στελέχη του στη Νάουσα και στην Ημαθία, είναι γνωστό ότι πήγαν στο κόμμα κυρίως λόγω Σταύρου Θεοδωράκη, όπως επίσης είναι γνωστό ότι το μόνο που δεν «σηκώνουν» είναι οι υποδείξεις για το τι πρέπει να κάνουν. Ακόμη κι αν τις υποδεικνύει ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *