ΗΜΑΘΙΑ posted by

Προάγγελος ευρύτερων αλλά και ενωτικών κινητοποιήσεων, η κατάληψη του ΕΛΓΑ στη Βέροια

Προάγγελος ευρύτερων αλλά και ενωτικών κινητοποιήσεων, η κατάληψη του ΕΛΓΑ στη Βέροια

Προάγγελος ευρύτερων κινητοποιήσεων φαίνεται πως είναι η «κινητοποίηση- κατάληψη» των γραφείων του ΕΛΓΑ στη Βέροια, που έχουν προγραμματίσει οι αγρότες για σήμερα το πρωί (Παρασκευή) στη Βέροια. Πρόκειται για μια απόφαση που πάρθηκε στη διάρκεια πρόσφατης έκτακτης γενικής συνέλευσης του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, που πραγματοποιήθηκε στη Μέση, η οποία εκτός από το μήνυμα της κρισιμότητας των άλυτων θεμάτων που απασχολούν τους αγρότες της περιοχής μας, έστειλε και ένα ακόμη μήνυμα.

Το μήνυμα της ενωτικής αντιμετώπισης όλων των διεκδικήσεων καθώς στη Γενική Συνέλευση παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι του νεοσύστατου Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας αλλά και εκπρόσωποι του Αγροτικού Συλλόγου «Μαρίνος Αντύπας» της Νάουσας. Μια εξέλιξη που είχαμε να δούμε από καιρό διότι τα ζητήματα των κινητοποιήσεων και των παρεμβάσεων, ο κάθε αγροτικός σύλλογος τα διαχειρίζονταν από «μόνος» του. Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για αυτούς που την αποφάσισαν και προς την σωστή κατεύθυνση για το σύνολο του αγροτικού κόσμου. Αλλά και μια εξέλιξη που πρέπει να βρει ανταπόκριση και από τους άλλους αγροτικούς συλλόγους της Ημαθίας, δίνοντας το παράδειγμα παντού.

Τα αιτήματα που απασχολούν αυτή την περίοδο τους αγρότες αφορούν κυρίως:  Την άμεση πληρωμή των αποζημιώσεων των ροδάκινων και άλλων καλλιεργειών που επλήγησαν από καιρικές συνθήκες, το συνεχιζόμενο εμπάργκο της ΕΕ προς τη Ρωσία όπως και άλλα αιτήματα που σχετίζονται με το κόστος παραγωγής, τη διάθεση των προϊόντων, την εθνική πολιτική κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *