ΗΜΑΘΙΑ posted by

“Οι αγώνες δίνονται στο δρόμο”

“Οι αγώνες δίνονται στο δρόμο”

Μπορεί το θέμα των αποζημιώσεων για τα ροδάκινα, που αυτή τη στιγμή “καίει” τη συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών της περιοχής, να μην είναι αρμοδιότητα του ΕΛΓΑ, όπως τόνισε η προϊσταμένη του ΕΛΓΑ στη Βέροια, Μαρία Παππά, στους εκπροσώπους των αγροτικών συλλόγων που πραγματοποίησαν χθες συμβολική κινητοποίηση στο Γραφείο της, όμως η χθεσινή κινητοποίηση απέδειξε μια ακόμη φορά αυτό που τόνισε και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας Τάσος Χαλκίδης. Ότι “οι αγώνες δίνονται στο δρόμο”.

Κι απ΄ότι δείχνουν τα πράγματα, αυτό είναι το μόνο που απέμεινε στους αγρότες της Ημαθίας κι αυτό είναι η μονόδρομη επιλογή τους.  Όπως άλλωστε ενημέρωσε ο Τάκης Τσολάκος, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας “Μαρίνας Αντύπας” (που επίσης συμμετείχε στη χθεσινή ενωτική κινητοποίηση) για τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνάντησης που είχαν εκπρόσωποι αγροτών της Ημαθίας, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Αραχωβίτη, “δεν προέκυψε τίποτα συγκεκριμένο για τα αιτήματα των αγροτών, μόνο γενικές και αόριστες υποσχέσεις, ούτε δεσμεύτηκε σε τίποτα για τις κατώτερες εγγυημένες τιμές που του θέσαμε, απλά μας παρέπεμψε στην Διεπαγγελματική, η οποία δε λύνει το πρόβλημα και ούτε έχει την αρμοδιότητα”.

Το μέλλει γενέσθαι λοιπόν;
Μάλλον αυτό που τόνισε ο Τάσος Χαλκίδης: “Αν η κυβέρνηση θέλει να συνεχίσει έτσι, με αγρότες πεινασμένου, εμείς δε θα το αφήσουμε” κι έκανε κάλεσμα σε όλους τους αγρότες για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *