ΗΜΑΘΙΑ posted by

Η Ημαθία έχει αγρότη υποψήφιο βουλευτή και τον λόγο τώρα έχουν οι… αγρότες!

Η Ημαθία έχει αγρότη υποψήφιο βουλευτή και τον λόγο τώρα έχουν οι… αγρότες!

Η χθεσινή κινητοποίηση των αγροτών της Ημαθίας, στα Γραφεία του ΕΛΓΑ Βέροιας κατέδειξε μεταξύ άλλων και μια κόμη φορά, ένα ζήτημα που όλο και πιο συχνά “μπαίνει” στις συζητήσεις του αγροτικού κόσμου της περιοχής. Της εκπροσώπησης των αγροτών στο ελληνικό κοινοβούλιο μέσω ενός στελέχους από τον χώρο τους, ώστε να αυξάνεται η ένταση της διεκδίκησης των αγροτικών αιτημάτων και να επιταχύνεται ίσως περισσότερο η επίλυσή τους. Κάποιοι μάλιστα χρησιμοποιούν και τον όρο, από την… “τάξη” τους, θέλοντας να προσδώσουν σε μια τέτοια εκπροσώπηση και ταξική διάσταση, άποψη που τελικά ίσως να μην είναι και τόσο… αναχρονιστική, όσο κάποιοι άλλοι θέλουν να την εμφανίσουν.

Κατά καιρούς βέβαια έχουν εμφανιστεί διάφορα “αγροτικά κόμματα” που διεκδίκησαν την ψήφο των αγροτών, προβάλλοντας ως κυρίαρχο λόγο της ύπαρξης τους, την “εκπροσώπηση” του χώρου στο ελληνικό κοινοβούλιο. Οι προσπάθειές τους πήγαν “άπατες”, με μεγάλο μέρος ευθύνης στα ίδια τα κόμματα (στα συγκεκριμένα) καθώς δεν μπόρεσαν να δουν σοβαρά το εγχείρημα αλλά και στις “συνθήκες” που συχνά τα οδηγούσαν σε καταστάσεις που έφθαναν να είναι έως και “γραφικές”.

Φαίνεται τελικά ότι η εκπροσώπηση των αγροτών, με αγρότη βουλευτή στο κοινοβούλιο, δεν μπορεί να γίνει με κανέναν άλλα δρόμο, παρά μόνο με τον δρόμο του… συστήματος. Δηλαδή μέσω των λεγόμενων συστημικών κομμάτων, των γνωστών και προβεβλημένων, εάν βέβαια “δώσουν χώρο” για έναν αγρότη υποψήφιο, οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι συνταξιούχοι και οι απανταχού “γιάπις” (νέο φρούτο αυτό) που “καταλαμβάνουν” σχεδόν δικαιωματικά όλες τις θέσεις στα ψηφοδέλτια.

Κάτι που έκανε το ΚΙΝΑΛ στην Ημαθία, δίνοντας χώρο στο ψηφοδέλτιό του και σε έναν αγρότη. Τον Θοδωρή Παπακωνσταντίνου, Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου Γεωργών Βέροιας, έμπειρο στέλεχος του αγροτικού κινήματος της Ημαθίας, με αποδείξεις αγώνα και όχι στη θεωρία, γνώστη, καινοτόμο και με σύγχρονη άποψη για τα αγροτικά ζητήματα της περιοχής αλλά και ανοιχτό μυαλό που δεν περιορίζεται σε περιχαρακώσεις και σε στενά κομματικά ή γεωγραφικά πλαίσια αλλά είναι ευρύτερα αποδεκτός.

Για να δούμε λοιπόν.
Να που υπάρχει τελικά, αγρότης υποψήφιος βουλευτής στην Ημαθία και τον λόγο τώρα έχουν οι ίδιοι οι αγρότες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *