ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ posted by

Τα «είπαν» Παπαγεωργόπουλος και Κούγκας «τσουγκρίζοντας» τα ποτήρια τους

Τα «είπαν» Παπαγεωργόπουλος και Κούγκας «τσουγκρίζοντας» τα ποτήρια τους

Από τότε που ανακαλύφθηκε το ποτό, οι άνθρωποι πίνουν στην υγειά τους και στην υγεία της παρέας. Σηκώνοντας ψηλά το ποτήρι φώναζαν ευχές για να ακουστούν και να φανούν παντού και συχνά έπιναν από το ίδιο ποτήρι για να επιβεβαιώσουν την αληθινή φιλία τους. Όταν μάλιστα επινοήθηκε το γυαλί, στις εκδηλώσεις αυτής της χαράς και της φιλίας, πρόσθεσαν και τον θόρυβο από το τσούγκρισμα των δυο ποτηριών.  Λέγεται επίσης ότι ο θόρυβος από το τσούγκρισμα των ποτηριών διώχνει και τα κακά πνεύματα που ενδέχεται να βρίσκονται ανάμεσα στους δύο φίλους που τα “πίνουν”.

Αυτό βέβαια προϋποθέτει και γυάλινα ποτήρια και δεν ξέρουμε εάν “λειτουργεί” το ίδιο με πλαστικά, όπως στην περίπτωση της φωτογραφίας όπου εικονίζονται να “τσουγκρίζουν” τα ποτήρια τους, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ξεχασμένης Βαγγέλης Παπαγεωργόπουλος (αριστερά) με τον πρώην αντιδήμαρχο Αλεξάνδρειας, Σάκη Κούγκαστη διάρκεια της χθεσινής γουρουνοχαράς του ΤΟΕΒ Ξεχασμένης, όπου συναντήθηκαν στο ίδιο τραπέζι.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο θα είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στην Αλεξάνδρεια. Ο οικοδεσπότης Βαγγέλης Παπαγεωργόπουλος, όπως όλα δείχνουν, με τον συνδυασμό του Παναγιώτη Γκυρίνη και ο Σάκης Κούγκας με τον συνδυασμό τον Αργύρη Πανταζόπουλου.

Με βάση αυτή τη φημολογία, είναι φυσικό να εξελίχθηκε η κουβέντα τους και στα δημοτικά, σε σχέση με τον δήμο Αλεξάνδρειας και τους υποψήφιους δημάρχους που υποστηρίζουν, χωρίς να μάθουμε “τι” ακριβώς ειπώθηκε μεταξύ τους. Το alexandreia-gidas.gr όμως, που ήταν εκεί και κατέγραψε τα στιγμιότυπα, μετέφερε μια πιθανή εκδοχή για την κουβέντα μεταξύ Παπαγεωργόπουλου και Κούγκα, ευφάνταστη ομολογουμένως και μπορείτε να την μάθετε κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

3 Σχόλια

  • ΧΑΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΚΑΡΕΚΛΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ. ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥΣ ΑΣ ΤΟ ΔΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥς ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ

  • ζούμε την εποχη που τα μηδενικα την είδαν ΑΣΣΟΙ

  • Το τσούγκρισμα των ποτηριών, παλιά είχε και έναν ακόμη σκοπό, ειδικά όταν έπιναν στο ίδιο τραπέζι δύο τοπικοί άρχοντες. Προστασία από το να δηλητηριάσει ο ένας τον άλλον. Το έκαναν με τα ποτήρια ξεχειλισμένα για να χυθεί λίγο ποτό, από το ένα ποτήρι στο άλλο. Με αυτόν τον τρόπο και οι δύο θα έπιναν και μία μικρή ποσότητα από το ποτό του άλλου. Με το τσούγκρισμα και την ανταλλαγή του ποτού στα ποτήρια τους, ήταν σίγουροι πως ο οικοδεσπότης δεν θα προσπαθούσε να τους “φαρμακώσει”, εφόσον όλοι θα έπιναν από το ίδιο ποτό. Στον Μεσαίωνα αυτά…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up