ΗΜΑΘΙΑ posted by

Δύο θέσεις απομένουν για να κλείσει η “επτάδα” του Τζιτζικώστα στην Ημαθία. Ποια ονόματα “ακούγονται”.

Δύο θέσεις απομένουν για να κλείσει η “επτάδα” του Τζιτζικώστα στην Ημαθία. Ποια ονόματα “ακούγονται”.

Είναι θέμα χρόνου, όπως αναφέρουν πληροφορίες, για να κλείσει η “επτάδα” του ψηφοδελτίου του Απόστολου Τζιτζικώστα για την Ημαθία, σε σχέση με τις ερχόμενες περιφερειακές εκλογές. Άλλωστε και ο ίδιος, έχει ανακοινώσει ότι θα δώσει στη δημοσιότητα τα περισσότερα ονόματα του συνδυασμού του, στο πρώτο δεκαήμερο του νέου έτους.

Με βάση το ρεπορτάζ, δύο (2) φαίνεται να είναι οι θέσεις που απομένουν στην Ημαθία για να συμπληρωθεί το ψηφοδέλτιο του υποψήφιου περιφερειάρχη της Νέας Δημοκρατίας. Μια θέση από την περιοχή της Αλεξάνδρειας που μάλλον πρέπει να θεωρείται “κλεισμένη” και μια θέση ίσως από την πόλη της Βέροιας, ίσως από την ευρύτερη περιοχή.

Η πεντάδα που θεωρείται “κλειδωμένη” αποτελείται από τον σημερινό αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη και τους: Θεόφιλο Τεληγιαννίδη (περιφερειακό σύμβουλο), Απόστολο Νεστορόπουλο (πρώην δήμαρχο Αποστόλου Παύλου), Στέργιο Μουρτζίλα (Πρόεδρο του Συλλόγου Πολυτέκνων Ημαθίας και μέλος του ΔΣ της ΕΠΣΗ) και Ολυμπία Σουγιουλτζή (επιχειρηματία- Γκασνάκης ΑΕ).

Με βάση την πληροφορία που θέλει την επιπλέον “κλεισμένη” θέση της Αλεξάνδρειας, να είναι άνδρας, η ποσόστωση μάλλον “επιβάλλει” να είναι γυναίκα η “έβδομη” που θα κλείσει και το ψηφοδέλτιο. Υπάρχει όμως περίπτωση, η απαιτούμενη ποσόστωση για τις γυναίκες να καλυφθεί από άλλη περιφερειακή ενότητα, οπότε ανοίγει ο δρόμος για μια ακόμη “ανδρική” συμμετοχή από την περιοχή της Βέροιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zoomerang.gr η αρχική κρούση για να είναι υποψηφία, έγινε προς τη βεροιώτισσα δικηγόρο Σοφία Ζεϊμπέκη, η οποία όμως δεν την αποδέχτηκε. Η περίπτωση της Ιφιγένειας Βλαχογιάννη (επιχειρηματίας, επίσης από τη Βέροια και πολιτικό στέλεχος της ΝΔ) επίσης συζητήθηκε εξ αρχής, σχετίζεται όμως και με την αναμενόμενη ανακοίνωση του βουλευτικού ψηφοδελτίου του κόμματος, όπου η ίδια αναμένει προσωπικές εξελίξεις, οπότε είναι σε εκκρεμότητα. Δύο ακόμη περιπτώσεις γυναικείων υποψηφιοτήτων που έχουν “εξεταστεί” σύμφωνα με πληροφορίες είναι από την περιοχή της Νάουσας. Πρόκειται για τη Στέλλα Αραμπατζή (γιατρό μικροβιολόγο) και τη Τζωρτζίνα Αθανασίου (Δρ. Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και σύζυγο του αντιδημάρχου Νάουσας, Σταύρου Βαλσαμίδη) που για την ώρα δεν φαίνεται να συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες διότι η “στόχευση” επικεντρώνεται στη Βέροια. Η περίπτωση της Όλγας Μοσχοπούλου από την Αλεξάνδρεια επίσης είχε μπει δυνατά στο τραπέζι των συζητήσεων, όμως δεν προχώρησε καθώς η ίδια προτιμά να ασχοληθεί στη φάση αυτή, με την τοπική αυτοδιοίκηση και τον δήμο Αλεξάνδρειας. Κάτι που έγινε και με την περίπτωση της Τζήμα- Τόπη Συρμούλας που κι αυτή επέλεξε να είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη Βέροια, με τον συνδυασμό της Γεωργία Μπατσαρά.

Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση, να καλυφθεί η απαιτούμενη “ποσόστωση φύλου”, σε ψηφοδέλτια άλλων περιφερειακών ενοτήτων, οπότε σε μια τέτοια περίπτωση “ανοίγει” ο δρόμος για μια ακόμη υποψηφιότητα άνδρα, από την περιοχή της Βέροιας. Τα ονόματα που έχουν ακουστεί, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι, του επιχειρηματία Τάσου Γιάγκογλου (αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Ημαθίας) και του δικηγόρου Λάζαρου Τσαβδαρίδη (συνονόματου ξάδελφου του πρώην βουλευτή Ημαθίας).

Θεωρούμε όμως ότι με το νόμο Κλεισθένη να προβλέπει ότι ο αριθμός των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων από κάθε φύλο πρέπει ανέρχεται σε ποσοστό σαράντα τοις εκατό (40%), τουλάχιστον, του συνολικού αριθμού των υποψηφίων του, δύσκολα το ψηφοδέλτιο Τζιτζικώστα στην Ημαθία θα μείνει με μόνο μια γυναίκα υποψήφιο. Μείνετε συντονισμένοι στο zoomernag.gr για να είστε ενήμεροι για όλα τα νεώτερα που θα προκύψουν και για όλες τις εξελίξεις.

1 Comment

  • Ο Μουρτζίλας είναι στο Δήμο Αλεξάνδρειας.
    Η Κυρία Γκασνάκη είναι στο Δήμο Αλεξάνδρειας.
    Κλείσαμε από υποψήφιους εκεί.
    Ο Τσαβδαρίδης Λάζαρος θα είναι υποψήφιος στη Βέροια.
    Οκτάδα θα είναι τελικά και όχι επτάδα. Τον Φεβρουάριο αλλάζει-ψηφίζεται!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *