ΝΑΟΥΣΑ posted by

Επανέρχεται ο Γιάννης Μυλωνάς, καταγγέλλει ψεύτικα γκάλοπ στη Νάουσα και κάνει… συγκρίσεις.

Επανέρχεται ο Γιάννης Μυλωνάς, καταγγέλλει ψεύτικα γκάλοπ στη Νάουσα και κάνει… συγκρίσεις.

Μέσω μιας ιδιαίτερα μακροσκελούς ανακοίνωσής του, επιχειρεί την “επαναφορά” του, στο προσκήνιο του προεκλογικού αγώνα ως υποψήφιος δήμαρχος Νάουσας, ο Γιάννης Μυλωνάς, διαψεύδοντας αρχικά τη φημολογία ότι “δεν κατεβαίνει” στις εκλογές. “Τον φόβο μου να έχουν” αναφέρει έως και αμετροεπώς, απευθυνόμενος στους άλλους υποψήφιους, καταγγέλλει διενέργεια “ψεύτικων γκάλοπ” και σημειώνει μεταξύ άλλων: Εδώ και μήνες κάποιοι διαδίδουν ψευδώς ότι δεν κατεβαίνουμε στις εκλογές. Κάνουν ψεύτικα γκάλοπ στα οποία είτε δεν μας έχουν, όπως στο πρώτο δήθεν γκάλοπ, είτε μας αναφέρουν στις μισές ερωτήσεις, όπως στο δεύτερο. Τον φόβο μου να έχουν. Επειδή δεν φωτογραφιζόμαστε δεξιά και αριστερά, στις ταβέρνες και στα πανηγύρια, λένε ότι τα παρατήσαμε. Εμείς όμως κάνουμε έναν ποιοτικό και τίμιο πολιτικό αγώνα. Όντως έχουμε άλλη πολιτική ποιότητα, άλλη νοοτροπία, άλλο ήθος, άλλη αντίληψη, άλλη φιλοσοφία”.

Στην ίδια ανακοίνωση κρίνει σκόπιμο να κάνει μια ιδιαίτερη προσωπική αναφορά, σημειώνοντας: “Επί 45 χρόνια είμαι στην πρωτοπορία των αγώνων. Επί 30 χρόνια γράφω άρθρα, επιστημονικά βιβλία, διηγήματα, μυθιστορήματα, δίνω διαλέξεις, ενημερώνοντας και μορφώνοντας τους πολίτες. Ιδρύσαμε πρωτοποριακό σύλλογο για την υπεράσπιση της υγείας. Πήρα μέρος σε δεκάδες διαδηλώσεις για να μην κλείσει το Νοσοκομείο, να μη φύγει η Εφορία, για να μην κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα σε φτωχές οικογένειες, για να μην καταστραφεί το βουνό μας και ενάντια στην φτώχεια και στα μνημόνια”

Όμως αμέσως μετά αναφέρεται και στον συνδυασμό του, γράφοντας μεταξύ άλλων: Εμείς θα γίνουμε θυσία για τον τόπο και θα σηκώσουμε τον Δήμο όρθιο, θα τον βγάλουμε από την μιζέρια, θα δημιουργήσουμε τόσες θέσεις εργασίας που οι πολίτες θα τρίβουν τα μάτια τους. Δεν θα ξεπουλήσουμε ποτέ την περιουσία του Δήμου, που κάποιοι με την λάθος πολιτική τους και τις λάθος επιλογές τους και την πολιτική τους ανεπάρκεια, τον έφεραν στα όρια της χρεοκοπίας και του ξεπουλήματος. Αυτοί που κυβέρνησαν τον Δήμο τα τελευταία 17-18 χρόνια να μας πουν, γιατί είναι κλειστός και καταχρεωμένος ο Άγιος Νικόλαος και τα 3-5 Πηγάδια, γιατί ο λαός πίνει νερό από το παλιό δίκτυο, γιατί η πόλις δεν έχει υποδομές και δεν είναι λειτουργική, γιατί χρωστά τόσα εκατομμύρια που εμείς οι πολίτες καλούμαστε να πληρώσουμε, γιατί πληρώνουμε το ακριβότερο νερό της Ελλάδος, (έγραψα 20 άρθρα γι’ αυτό το θέμα) γιατί παίρνουν συνέχεια ακόμα και τώρα που βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, δάνεια χωρίς να δημιουργούν θέσεις εργασίας, γιατί δεν έγιναν τα υδροηλεκτρικά έργα και έχασε ο Δήμος, όπως τα υπολόγισα, 65 εκατομμύρια Ευρώ και τώρα βρίσκεται σε κατάσταση χρεοκοπίας και ξεπουλήματος των Δημοτικών Επιχειρήσεων κλπ, κλπ;…”

Κάνοντας μάλιστα και συγκρίσεις, προσθέτει ρωτώντας: “Γιατί τα νερά της Αράπιτσας, τα νερά της Νάουσας τα πήραν, (τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος τους), ιδιώτες και βγάζουν και θα βγάλουν εκατομμύρια; Και όλα αυτά έγιναν τα τελευταία 17-18 χρόνια που θα μπορούσε η Νάουσα να απογειωθεί οικονομικά, πολιτικά και πολιτιστικά. Εμείς θα υπερασπιστούμε την περιουσία του Δήμου, θα αναπτύξουμε την οικονομία, θα κάνουμε την πόλη ελκυστική, λειτουργική, έξυπνη και θα φέρουμε μια νέα νοοτροπία, νέο ήθος και νέα ποιότητα ζωής. Πρώτη φορά εδώ και 17 χρόνια θα κυβερνηθεί ο Δήμος με ένα νέο, σύγχρονο και λειτουργικό τρόπο. Δεν είμαστε ίδιοι με τους άλλους”.

Και συνεχίζει: Διαφέρουμε όπως η μέρα με την νύχτα. Έχουμε άλλες ιδέες, άλλα αισθήματα. Αγαπούμε και πονούμε αυτόν τον ευλογημένο τόπο και αυτόν τον υπερήφανο λαό. Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να διαχειριστούμε την περιουσία του Δήμου, που τον καταχρέωσαν, όπως τον Άγιο Νικόλαο, τα 3-5 Πηγάδια κλπ και σήμερα κινδυνεύουν να ξεπουληθούν αντί πινακίου φακής. Υπολόγισα ότι μόνον από το νοικοκυριό και την σωστή διαχείριση που θα εφαρμόσουμε, ο Δήμος μπορεί να εξοικονομήσει κάθε χρόνο 3,5-4 εκατομμύρια Ευρώ. Μου εμπιστευτήκατε τα παιδιά σας, εμπιστευτείτε μου τον Δήμο μας. Αγαπητοί συμπολίτες να ξέρετε ένα πράγμα. Ότι και να σας πουν κάποιοι, όσες υποσχέσεις και να σας δώσουν, εμείς είμαστε η μόνη επιλογή για τον τόπο. Αν δεν με πιστεύετε εμένα, πιστέψτε την πολιτική τους ιστορία των τελευταίων 17 ετών που οδήγησαν την πόλη και τον ευρύτερο Δήμο της Νάουσας. Γνωρίζω τα προβλήματα της Πόλης και του Κάμπου καλύτερα από τον καθένα. Αγαπώ την Πόλη και θέλω να την βοηθήσω να σηκωθεί όρθια. Τελεία και παύλα. Καλώ τους συμπολίτες μας σε πανστρατιά. Διότι σε 5-10 χρόνια που θα σταματήσουν οι συντάξεις του Λαναρά, η πόλις θα μείνει με 10.000 κατοίκους”.

Χρόνια πολλά με υγεία, συνείδηση, γνώση, αγώνα και προκοπή. Γιάννης Μυλωνάς. Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου της Ηρωικής Πόλης της Νάουσας καταλήγει ο κ. Μυλωνάς, που εάν συνεχίσει με παρόμοιους καταιγιστικούς ρυθμούς, η προεκλογική μάχη της Νάουσας θα αποκτήσει ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *