ΗΜΑΘΙΑ posted by

Νέος (?) ανασχηματισμός: Πάλι “εκτός” η Ημαθία;

Νέος (?) ανασχηματισμός: Πάλι “εκτός” η Ημαθία;

Πάμε για νέο (;) τελευταίο (;) ανασχηματισμό της κυβέρνησης, πριν από τη μεγάλη μάχη των εθνικών εκλογών; Όλα τα σενάρια που κυκλοφορούν τελευταία, εκεί καταλήγουν, ειδικά εάν ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων, η Συμφωνία των Πρεσπών για την ΠΓΔΜ.

Το πρώτο βασικό στοιχείο που οδηγεί σε δρόμους κυβερνητικού ανασχηματισμού είναι η απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να “ρίξει” στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών στελέχη της κυβέρνησής του. Προφανώς, ούτε ο υποψήφιος δήµαρχος Αθηναίων, Νάσος Ηλιόπουλος, μπορεί να παραμείνει για καιρό στη θέση του υφυπουργού Εργασίας, ούτε η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, μπορεί να παραμείνει για καιρό στη θέση της υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης. Τ

Επί πλέον εάν ο πρόεδρος των “Ανεξαρτήτων Ελλήνων”, Πάνος Καµµένος, τηρήσει την εξαγγελία του ότι ο ίδιος και τα στελέχη των ΑΝ.ΕΛ. θα παραιτηθούν από τις κυβερνητικές θέσεις που κατέχουν, μόλις έρθει στην ελληνική Βουλή προς κύρωση, η Συμφωνία των Πρεσπών κάτι που αναμένεται να συμβεί, από τις αρχές Φεβρουαρίου και μετά.

Όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο επόμενος ανασχηματισμός, είναι θέμα χρόνου, είτε οι εθνικές εκλογές επισπευσθούν και διεξαχθούν τον Μάιο (τριπλές), είτε διεξαχθούν κανονικά με το τέλος της τετραετίας, τον Σεπτέμβριο- Οκτώβριο 2019.

Το ερώτημα είναι τι θα γίνει με την Ημαθία;
Θα παραμείνει εκτός κυβερνητικής εκπροσώπησης για άλλη μια κυβερνητική θητεία;
Επουσιώδες σε σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη όμως ερώτημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up