ΝΑΟΥΣΑ posted by

Μία άποψη κι ένα ερώτημα από τον Νικόλα Καρανικόλα

Μία άποψη κι ένα ερώτημα από τον Νικόλα Καρανικόλα

Την άποψή του Νικόλα Καρανικόλα, για  τη μετάβαση από την συμβατική στην ευφυή πόλη και τον ρόλο της Αυτοδιοίκησης, φιλοξένησε η ιστοσελίδα του ραδιοτηλεοπτικού συγκροτήματος «ΣΚΑΙ» υπό την ιδιότητά του ως αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον κ. Καρανικόλα, «ο ευφυής δήμος έχει βρεθεί ως πρωταρχικό θέμα στην προεκλογική ατζέντα των υποψηφίων αιρετών» και η χρήση σύγχρονων τεχνολογιών για την επικοινωνία του δήμου με τους πολίτες και για ζητήματα όπως  η διαχείριση των απορριμμάτων, η διαχείριση του πράσινου, του δημοσίου χώρου και των ακινήτων, ο έλεγχος της στάθμευσης, τα ζητήματα της ενέργειας, η εικονική ή επαυξημένη πραγματικότητα, η ευφυής διοίκηση, είναι μια εξέλιξη που  θα απασχολήσει όσους υποψήφιος αναζητούν το μέλλον των δήμων τους και μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας.

Αφού αναλύσει την άποψή του για όλα τα παραπάνω, ως ειδικός και με σαφείς προσανατολισμούς που σχετίζονται με την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Νάουσας, ο Νικόλας Καρανικόλας καταλήγει και σε ένα ερώτημα μάλλον ως πολιτικός, σημειώνοντας:  «Πολύ φοβάμαι ότι όσο συνεχίζουμε να ψηφίζουμε αιρετούς βάσει του προσωπικού μας συμφέροντος και αναλόγως των γνωστών και φίλων μας δεν θα καταφέρουμε να επιταχύνουμε ποτέ. Βέβαια, όπως λένε και οι πολιτικοί, πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού και όχι η τεχνική του δανεισμού και στο τέλος της ημέρας ο λαός έχει πάντα δίκιο. Άλλωστε, δημοκρατία έχουμε και εμείς έχουμε την δύναμη της ψήφου μας, αποφασίζοντας ελεύθερα. Σωστά;»
Θα δείξει…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *