ΗΜΑΘΙΑ posted by

Συνδεδεμένη ενίσχυση τεύτλων 73 ευρώ/στρέμμα και πληρωμή εντός Ιανουαρίου, υπολογίζει ο Γιώργος Ουρσουζίδης

Συνδεδεμένη ενίσχυση τεύτλων 73 ευρώ/στρέμμα και πληρωμή εντός Ιανουαρίου, υπολογίζει  ο Γιώργος Ουρσουζίδης

Μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να υπάρξει εξέλιξη τόσο στο ζήτημα του νέου επενδυτικού σχήματος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, όσο και της αποπληρωμής των παραγωγών τεύτλων για τις παραδόσεις της περασμένης σεζόν. Αυτό ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, Γιώργος Ουρσουζίδης, σε συνάντηση που είχε προ ημερών στη Βέροια με εκπροσώπους του «Συλλόγου Τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας».

Ο Γιώργος Ουρσουζίδης τους ενημέρωσε επίσης, ότι μετά από επικοινωνία που είχε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη,   έλαβε διαβεβαιώσεις ότι η «συνδεδεμένη ενίσχυση» των τεύτλων θα είναι και φέτος υψηλή,  τουλάχιστον όσο και περσινή,  περίπου στα 73 ευρώ ανά στρέμμα και θα καταβληθεί εντός του Ιανουαρίου. Έτσι, σύμφωνα με την άποψη του βουλευτή «δημιουργούνται σταθερές συνθήκες για τη διασφάλιση της συνέχειας της τευτλοπαραγωγής στη χώρα μας».

Υπενθυμίζουμε ε ότι όπως έγραψε και το zoomerang.gr όλα δείχνουν ότι η Ελληνική Βιομηχανία ζαχάρεως θα βρει «διασωστικό σωσίβιο» μέσω επενδυτικού σχεδίου που θα αναλάβει η Τράπεζα Πειραιώς, με τις εξελίξεις να τρέχουν και να αναμένονται μέσω ανακοινώσεων από μέρα σε μέρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *