ΗΜΑΘΙΑ posted by

Στην έκτακτη ενίσχυση και τα συμπύρηνα λέει τώρα ο υπουργός. Δημιουργείται όμως ένα ερώτημα…

Στην έκτακτη ενίσχυση και τα συμπύρηνα λέει τώρα ο υπουργός. Δημιουργείται όμως ένα ερώτημα…

Φαίνεται τελικά ότι έπιασαν τόπο οι έντονες διαμαρτυρίες που εκδηλώθηκαν από την πλευρά των ροδακινοπαραγωγών και των αγροτικών συλλόγων για τον αποκλεισμό των συμπύρηνων ροδακίνων από τις αποζημιώσεις μέσω της έκτακτης ενίσχυσης. Φάνηκε επίσης ότι αυτός ο “αποκλεισμός” ήταν ένα πραγματικό “δώρο” προς την πλευρά της αντιπολίτευσης για να το εκμεταλλευτεί και να “χαλάσει” το θετικό κλίμα που πάσχιζε να κτίσει η κυβερνητική πλευρά, στον αγροτικό χώρο, μέσα από πρωτοβουλίες τοπικών βουλευτών και άλλων στελεχών του χώρου.

Και τελικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης υπαναχώρησε και ανακοίνωσε ότι θα συμπεριληφθούν και τα συμπύρηνα ροδάκινα και τα νεκταρίνια στην έκτακτη κρατική οικονομική ενίσχυση “ήσσονος σημασίας” (de minimis) για τη στήριξη των ροδακινοπαραγωγών που έπαθαν ζημιές στην παραγωγή τους, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ακραίων βροχοπτώσεων του καλοκαιριού του 2018. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κι αυτό θα γίνει προσπάθεια ώστε να υλοποιηθεί άμεσα.

Παραμένει βέβαια το ερώτημα, γιατί δεν έγινε αυτό από την αρχή και ποιος είναι ο λόγος να δίνεται η εντύπωση ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης “υπαναχωρεί” μετά από πιέσεις και κυρίως μετά από διαμαρτυρίες και καταγγελίες της νεοδημοκρατικής πλευράς, όπως έγινε στην Ημαθία με την σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση του Απόστολου Βεσυρόπουλου ή την αντίστοιχη ανακοίνωση- καταγγελία του Τάσου Μπαρτζώκα. Ή μήπως δεν είναι έτσι;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *