ΗΜΑΘΙΑ posted by

Νέα ρύθμιση οφειλών σε Ταμεία, μέχρι 120 δόσεις με διαγραφή προσαυξήσεων για οφειλέτες ΟΑΕΕ και ΟΓΑ

Νέα ρύθμιση οφειλών σε Ταμεία, μέχρι 120 δόσεις με διαγραφή προσαυξήσεων για οφειλέτες ΟΑΕΕ και ΟΓΑ

Μέχρι τον Μάρτιο αναμένεται νέα ρύθμιση οφειλών προς Ταμεία, σε ως 120 δόσεις και με διαγραφή ως 87% των προσαυξήσεων, για οφειλέτες που δεν μπορούσαν να ενταχθούν στον εξωδικαστικό, δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος. Τόνισε επίσης ότι οι ρυθμίσεις οφειλών έχουν θετικά αποτελέσματα στις εισπράξεις του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, όπου το 2017-2018 εισέρρευσαν 2,3 δισ. ευρώ από παλιές οφειλές.

«Αυτή την στιγμή έχουμε 630.000-650.000 οφειλέτες του πρώην ΟΑΕΕ και σχεδόν 350.000 οφειλέτες αγρότες (πρώην ΟΓΑ) είναι μία κατάσταση που κάποιος πρέπει να προσεγγίσει με πολλή σοβαρότητα και έναν τρόπο που θα οδηγεί στην προστασία και των ασφαλισμένων αλλά και του συστήματος, δεν μπορεί να οδηγεί ξαφνικά στην παραγωγή 1.000.000 συνταξιούχων, σε μία στιγμή θέλει «μελέτη».

Θα δοθεί «προτεραιότητα» σε αυτούς που έχουν συμπληρώσει την ηλικία συνταξιοδότησης και έχουν να καταβάλουν ένα ποσό που θα μειώσει την οφειλή τους κάτω από τις 20.000 ευρώ, για να καταβάλλουν από αυτό την εισφορά που οφείλουν», πρόσθεσε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up