ΗΜΑΘΙΑ posted by

Φήμες για ενδεχόμενο “καθοριστικό” αυτοδιοικητικό “άλμα” του Άγγελου Τόλκα

Φήμες για ενδεχόμενο “καθοριστικό” αυτοδιοικητικό “άλμα” του Άγγελου Τόλκα

Την υπόθεση με τον “αποκλεισμό” του Άγγελου Τόλκα από την επιλογή του ΚΙΝΑΛ για υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, την ξέρει πλέον όχι μόνο η Ημαθία αλλά ολόκληρη η Ελλάδα. Ήταν τομεάρχης αυτοδιοίκησης του Κινήματος, έφθασε να είναι ο “εκλεκτός” και να έχει το προβάδισμα μέχρι την τελική διαδικασία αλλά κάπου εκεί μίλησε η “φωνή” του… ΠΑΣΟΚ και στο τέλος επιλέχθηκε ο Χρήστος Παπαστεργίου.

Βλέπετε, ο Τόλκας δεν έμεινε στο ΠΑΣΟΚ. “Τραβήχτηκε” στο ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου και μπορεί αργότερα να “εντάχθηκε” στο ΚΙΝΑΛ (η αλήθεια είναι ότι το έκανε από τους πρώτους), όμως μάλλον δεν “επανεντάχθηκε” ποτέ σε συνειδήσεις.

Εννοούμε σε συνειδήσεις πρώην συντρόφων του κι αυτό φάνηκε ιδιαίτερα όταν ο Ναουσαίος πολιτικός παραιτήθηκε από τομεάρχης αυτοδιοίκησης του ΚΙΝΑΛ ως διαμαρτυρία για το “ρίξιμο” από το χρίσμα του περιφερειάρχη. “Στο καλό και να μας γράφεις” έμοιαζαν σα να του έλεγαν κάποια στελέχη, διότι δεν αντέδρασε κανένας και συνέχισαν κανονικά ωσάν να μην είχε συμβεί τίποτα απολύτως.

Έκτοτε ο Άγγελος Τόλκας “χάθηκε” από το προσκήνιο. Στην Ημαθία “έπαιξαν” κάποιες φήμες ότι “μπορεί να είναι υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ” που δεν τις πίστεψε κανένας, ο ίδιος ο Χρήστος Παπαστεργίου όταν ήλθε στη Βέροια ισχυρίστηκε ότι “ο Τόλκας θα βοηθήσει” αλλά τόσο χαλαρά που το είπε, δεν έπεισε κανένα και γενικά Τόλκα ακούγαμε και Τόλκα δεν βλέπαμε.

Ίσως όμως να μην τον βλέπαμε διότι ο έμπειρος δικηγόρος (παρότι νεαρός) ξέρει να κινείται “αθόρυβα”. Τόσο “αθόρυβα” που εάν αληθεύουν κάποιες πληροφορίες για τις νεώτερες κινήσεις του, τότε θα προκληθεί τόσο μεγάλος θόρυβος που θα είναι παραπάνω από ισοδύναμος της ησυχίας που έως τώρα επικράτησε.

Υπάρχει λοιπόν μια πληροφορία που αναφέρει ότι ο Μάρκος Μπόλαρης, ο υφυπουργός εξωτερικών που έχει αναλάβει ρόλο συντονιστή της επιτροπής που αναζητά υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα στα πρόσωπα που έχει συζητήσει και έχει “διερευνήσει” ως επιλογή είναι κι αυτό του Άγγελου Τόλκα. Πληροφορία που εάν τελικά επαληθευτεί θα σηματοδοτήσει ένα καθοριστικό “άλμα” του Ναουσαίου πολιτικού στη μέχρι σήμερα πολιτική καριέρα του.

Μάθαμε μάλιστα ότι το σενάριο μιας τέτοιας επιλογής δεν θα αναφέρεται σε “χρίσμα” του ΣΥΡΙΖΑ αλλά σε στήριξη ενός ψηφοδελτίου της ευρύτερης Κεντροαριστεράς που θα ανακοινωθεί πρώτα από τον ίδιο τον επικεφαλής και τους συνεργάτες του, ως “ανεξάρτητη κίνηση” από τον χώρο. Στόχος μιας τέτοιας “κίνησης” είναι να εμφανιστεί ως “αντίπαλος” πόλος στην υποψηφιότητα Τζιτζικώστα και να πετύχει να αναμετρηθεί μαζί του, στη δεύτερη Κυριακή.

Φαντάζεστε τι έχει να γίνει, εάν στη δεύτερη Κυριακή των περιφερειακών εκλογών (που σίγουρα αναμένεται ότι θα περάσει πρώτος ο συνδυασμός του Απόστολου Τζιτζικώστα) προκριθεί ως δεύτερος ένας κεντροαριστερός συνδυασμός με επικεφαλής τον Άγγελο Τόλκα, αντί του επίσημου συνδυασμού του ΚΙΝΑΛ;

Ο Άγγελος Τόλκας ίσως το φαντάζεται από τώρα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *