ΒΕΡΟΙΑ posted by

Βέροια: Η παγωνιά δεν εμπόδισε τον Αγιασμό των υδάτων, στη Γέφυρα του Σταυρού στον Τριπόταμο

Βέροια: Η παγωνιά δεν εμπόδισε τον Αγιασμό των υδάτων, στη Γέφυρα του Σταυρού στον Τριπόταμο

Παρά την παγωνιά πλήθη πιστών τίμησαν κι εφέτος με την παρουσία τους, την τελετή του Αγιασμού των υδάτων που έγινε στη Βέροια, στο παραδοσιακό σημείο της Γέφυρας του Σταυρού στον Τριπόταμο. Όπως ορίζει η παράδοση, πέντε νέοι έπεσαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν τον Σταυρό με “τυχερό” τον 200χρονο Δημήτρη Βάσο που και πέρυσι έτυχε της ίδιας ευλογίας. Το Αγιασμό των Θεοφανείων τέλεσε ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων και στην τελετή ήταν παρόντες ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος και άλλοι επίσημοι όπως και πλήθος υποψηφίων που θέλουν να είναι υποψήφιοι.

Είχε προηγηθεί η ακολουθία του Μέγα Αγιασμού στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου και ακολούθησε η πομπή προς τον χώρο “ρίψης” του Τιμίου Σταυρού, με την εικόνα της Βάπτισης του Ιησού στον Ιορδάνη ποταμό να προηγείται, συνοδευόμενη από τον ιερό κλήρο, τους τοπικούς άρχοντες, πλήθος πιστών και με τη συνοδεία της δημοτικής φιλαρμονικής.

Αμέσως μετά τον Αγιασμό των υδάτων και τη ρίψη του Τίμιου Σταυρού, ιππείς απο την περιοχή μπήκαν στο ποτάμι με τα άλογά τους, τηρώντας μια συνήθεια των τελευταίων ετών που μπορεί να δείχνει θεαματική δεν ξέρουμε όμως πόσο ταιριάζει ή αν συνδέεται με την παράδοση της τελετής των Θεοφανείων στη Βέροια. Ας είναι όμως, καλό δείχνει και τουλάχιστον δεν παραποιεί…
Χρόνια Πολλά σε όλους και καλή φώτιση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *