ΒΕΡΟΙΑ posted by

Δεν χρειάζεται να είσαι απόφοιτος του «Καλούμπια» για να καταλάβεις τι συμβαίνει με τη ΝΔ και τον δήμο Βέροιας.

Δεν χρειάζεται να είσαι απόφοιτος του «Καλούμπια» για να καταλάβεις τι συμβαίνει με τη ΝΔ και τον δήμο Βέροιας.

Απανωτά «χτυπήματα» μαθαίνουμε ότι δέχεται η υποψηφιότητα της Γεωργίας Μπατσαρά για τον δήμο Βέροιας κι ας μη θέλουν να το παραδεχτούν δημόσια, η ίδια και οι επιτελείς της. Μπορεί να έχει λάβει επισήμως το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας όμως αυτό αμφισβητείται έντονα από πολλά στελέχη που το ερμηνεύουν διαφορετικά και βρίσκουν προφάσεις για να μη το ακολουθήσουν.

Το «κερασάκι στην τούρτα» ήλθε χθες με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του νεοδημοκράτη πολιτευτή Απόστολου Εμμανουηλίδη, που είναι πλέον ο δεύτερος υποψήφιος δήμαρχος από τον χώρο του κόμματος, ενώ ήδη αρκετά στελέχη της ΝΔ Βέροιας δηλώνουν υποστηρικτές του Κώστα Βοργιαζίδη, του Παύλου Παυλίδη ακόμη και του υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνη Μαρκούλη επικαλούμενα την προσωπική σχέση που έχουν μαζί του.

Πολλοί είναι που αποδίδουν το κλίμα που έχει διαμορφωθεί, στους μέχρι τώρα χειρισμούς της ίδιας της Γεωργίας Μπατσαρά. Όμως κι από την πλευρά της υποψήφιας διατυπώνονται επίσης «αιτίες» για την διαμορφωθείσα κατάσταση, που έχουν να κάνουν κυρίως με τη «χαλαρότητα» που δείχνουν τα κομματικά όργανα στο θέμα της κομματικής πειθαρχίας.

Εκνευρίζονται επίσης με «επώνυμα» στελέχη του χώρου που ενώ δηλώνουν υποστηρικτές της Γεωργίας Μπατσαρά, την ίδια ώρα διατηρούν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με άλλους υποψήφιους και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και τους «ενισχύουν». Ειδικά έχουν παράπονα από πρόσωπα που στοχεύουν σε μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και έχουν «δίπορτη συμπεριφορά» όπως μας έλεγε χαρακτηριστικά άνθρωπος του περιβάλλοντος της υποψήφια δημάρχου της ΝΔ.

Παράπονα εκφράζονται επίσης και για το «αλλοπρόσαλλο» των δηλώσεων του κομματικού κέντρου, όπως μας είπαν επί λέξει, διότι ενώ το κόμμα δίνει «κομματικό χρίσμα» σε υποψήφιους δήμαρχους της επαρχίας, την ίδια στιγμή κορυφαία στελέχη με πρώτο τον πρόεδρο, δηλώνουν ότι το πολιτικό μήνυμα των αυτοδιοικητικών εκλογών κρίνεται μόνο από τις εκλογές στις περιφέρειες και μόνο στους δήμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Με τον τρόπο αυτό δίνουν «άλλοθι» στους αντάρτες και «βγάζουμε μόνοι τα μάτια μας» τονίζουν οι υποστηρικτές αυτής της άποψης.

Μ΄αυτά και μ΄αυτά βέβαια δεν χρειάζεται να είσαι και απόφοιτος πολιτικών επιστημών του «Καλούμπια γιουνιβέρσιτι» για να καταλάβεις τι συμβαίνει με τη Νέα Δημοκρατία και τον δήμο Βέροιας. Και είμαστε ακόμη στην αρχή…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *