ΗΜΑΘΙΑ posted by

Δεν τον εμπόδισε καμία κακοκαιρία

Δεν τον εμπόδισε καμία κακοκαιρία

«Παντός καιρού» ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, κ. Παντελεήμων δεν τον εμπόδισε καμία κακοκαιρία για να μεταβεί χθες στους προγραμματισμένους τόπους τέλεσης του Αγιασμού των υδάτων μέσω της ρήψης του Τιμίου Σταυρού, όπως προβλέπει ο εορτασμός των Θεοφανείων. Μόνο στις όχθες του Αλιάκμονα δεν έγινε αυτό, όχι επειδή δεν θα πήγαινε ο ίδιος αλλά για λόγος ασφάλειας των προσκυνητών αφού ο χώρος ήταν γεμάτος χιόνια και απρόβλεπτο πάγο.

Σε μια εποχή με μεγάλες δυσκολίες και μόνο η διάθεση που δείχνει ο Μητροπολίτης μας, να είναι συνεχώς και πανταχού παρών, αρκεί για να δώσει ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας. Και σε τελική ανάλυση έστω κι αν κάποια πράγματα δείχνουν μικρά και απλοϊκά, είναι ενδεικτικά για… «διαθέσεις» διότι άλλοι «άρχοντες» δεν διαθέτουν ούτε αυτά.

Στη φωτογραφία (από το αρχείο της Ιεράς Μητροπόλεως) διακρίνεται ο Μητροπολίτης στο χιονισμένο τοπίο του Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου, όπου σε θερμοκρασία -9 βαθμών Κελσίου ήταν εκεί για να χοροστατήσει στην πανήγυρη της «ορεινής» εκκλησίας του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ, σε υψόμετρο 1.600 μέτρων.  Παντός καιρού στην κυριολεξία…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *