ΗΜΑΘΙΑ posted by

Άσχημες οι διαφαινόμενες εξελίξεις στο βαμβάκι

Άσχημες οι διαφαινόμενες εξελίξεις στο βαμβάκι

Οι εξελίξεις με τις τιμές στο βαμβάκι στη διάρκεια του 2018, όχι µόνο δεν ικανοποίησαν τους καλλιεργητές, αλλά αντίθετα τους έχουν αγανακτήσει. Κατά κοινή ομολογία, η ποιότητα που παραδόθηκε στα εκκοκκιστήρια ήταν πολύ καλής ποιότητας όμως οι τιμές που ανακοινώθηκαν από τους βιομήχανους παρά ήταν χαμηλές για την αξία του προϊόντος και κυρίως δείχνουν ότι “κρατήθηκαν” στα ίδια επίπεδα μεταξύ των εκκοκκιστηρίων σαν σε συνεννόηση.

Μια διαφαινόμενη “μεθόδευση” που όπως έγραψε και σε προηγούμενο σχόλιο το zoomerang.gr ενδέχεται να οδηγήσει οργανωμένα τους βαµβακοκαλλιεργητές ακόµα και να προσφύγουν στην Επιτροπή Ανταγωνισµού, προκειµένου να ελεγχθεί το ενδεχόμενο ύπαρξης καρτέλ εκκοκκιστών βάμβακος. Βαριά καταγγελία, όμως στηρίζεται σε εξίσου σοβαρές ενδείξεις και μακάρι να αποδειχθεί το αντίθετο.
Όπως σημειώνουν κύκλοι του αγροτικού συνδικαλισμού, α
υτό που έχουν να περιµένουν τώρα οι καλλιεργητές είναι τα 2-3 λεπτά από το πριµ ποιότητας, που αφορά όμως μόνο όσους είχαν συγκεκριμένες και προκαθορισμένες προδιαγραφές και εφόσον χρησιμοποίησαν τις προβλεπόμενες ποικιλίες βάμβακος. Και βέβαια πολλά θα κριθούν από τις σχεδιαζόμενες αγροτικές κινητοποιήσεις όπου ένα απο τα βασικά αιτήματα θα είναι η κατάσταση στην βαμβακοκαλλιέργεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *