ΒΕΡΟΙΑ posted by

Ο Αλέκος παίζει μπάσκετ όμως ο Μητροπολίτης “έβαλε το τρίποντο”

Ο Αλέκος παίζει μπάσκετ όμως ο Μητροπολίτης “έβαλε το τρίποντο”

Μπορεί ο Αλέκος Χατζηκώστας να είναι “βετεράνος” μπασκετμπολίστας (και να έχει τη φήμη του δεινού σουτέρ από τα 6,75 μέτρα) όπως στην περίπτωση του Βλαχογιάννειου Μουσείου Βέροιας, ο Μητροπολίτης φαίνεται πως έβαλε το… τρίποντο!

Και να τι εννοούμε:
Μετά τη γνωστή “διαφωνία” των δύο πλευρών για τα εκθέματα του Μουσείου και τον θόρυβο που δημιουργήθηκε από δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας για τη λειτουργία του, ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων προχώρησε σε μια πιο «δραστική» πρωτοβουλία. Για την αποκατάσταση της αλήθειας, την απόδοση της πραγματικής διάστασης του θέματος και για να γίνει γνωστός προς κάθε κατεύθυνση ο σκοπός του Μουσείου, προσκάλεσε στις 6 Ιανουαρίου (το απόγευμα) τους εκπροσώπους των αρχών και των φορέων της Ημαθίας σε ενημερωτική συνάντηση και ξενάγηση στους χώρους του.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Μητρόπολης, “στην πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου ανταποκρίθηκαν και οι τέσσερις βουλευτές του Νομού, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, οι Δήμαρχοι Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας, ο Διευθυντής της Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και ο εκπρόσωπος του Στρατηγού”.

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση αναφέρει:

“Οι προσκεκλημένοι μετά από σύντομη ενημέρωση που είχαν από τον Μητροπολίτη για την Ιστορία του Μουσείου, ξεναγήθηκαν και περιηγήθηκαν στους χώρους του. Με προτροπή του ιδίου του Σεβασμιωτάτου, μελέτησαν με προσοχή και ενδιαφέρον όλα τα εκθέματα και είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ότι το Μουσείο δεν λειτουργεί διχαστικά, όπως σκοπίμως, κακόβουλα και κακόπιστα διαδίδεται από ορισμένους, αλλά απεναντίας σέβεται απόλυτα τον ρόλο και την αποστολή του. Δεν διαστρεβλώνει σε καμιά περίπτωση την Ιστορία, δεν παρουσιάζει μονομερώς τα γεγονότα, δεν εξυμνεί πρόσωπα και καταστάσεις που δίχασαν τον λαό μας στις σκοτεινές περιόδους της Ιστορίας μας, αλλά υπηρετεί με συνέπεια και αντικειμενικότητα την ιστορική μνήμη”.

Και καταλήγει: Το Βλαχογιάννειο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα σεβόμενο απόλυτα την αποστολή του, θα συνεχίσει να λειτουργεί ως χώρος ανάδειξης της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας και, κυρίως, ως χώρος που θα διατηρεί ζωντανή τη μνήμη του Μακεδονικού Αγώνα. Σταθερός και αταλάντευτος στόχος της Ιεράς Μητροπόλεως μας είναι το Μουσείο να παραμείνει ως ένας χώρος που θα ενημερώνει και θα ενώνει τους πολίτες της Ημαθίας και τους επισκέπτες του από όλη τη Χώρα. Και επειδή η Εκκλησία του Χριστού είναι Εκκλησία της Αγάπης και της Αλήθειας, η Ιερά Μητρόπολη μας, με ειλικρινή αισθήματα αγάπης απευθύνεται και στους επικριτές της, καλώντας τους στο Μουσείο ώστε να διαπιστώσουν ιδίοις όμασι την αλήθεια. Καθώς όπως λέγει ο Ευαγγελιστής “γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς”.

Σχόλιο zoomerang.gr
Μετά από όλα τα παραπάνω και ειδικά μετά την ενημέρωση ότι όλοι οι προαναφερόμενοι προσκεκλημένοι διαπίστωσαν πως «το Μουσείο δεν λειτουργεί διχαστικά, όπως σκοπίμως, κακόβουλα και κακόπιστα διαδίδεται από ορισμένους, αλλά απεναντίας σέβεται απόλυτα τον ρόλο και την αποστολή του”, έχουμε άδικο να λέμε ότι “ο Αλέκος παίζει μπάσκετ όμως ο Μητροπολίτης έβαλε το τρίποντο;”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up