ΒΕΡΟΙΑ posted by

Γιάννης Παπαγιάννης: “Η Βέροια παρέλυσε από την κακοκαιρία, Να ζητήσει συγνώμη ο δήμαρχος”

Γιάννης Παπαγιάννης: “Η Βέροια παρέλυσε από την κακοκαιρία, Να ζητήσει συγνώμη ο δήμαρχος”

Να ζητήσει συγνώμη ο δήμαρχος από τους δημότες για την εφιαλτική κατάσταση που βίωσαν από την αναμενόμενη κακοκαιρία” υποστηρίζει με δήλωσή του, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Γιάννης Παπαγιάννης. Κάνοντας λόγο για “εικόνες χάους στο Δήμο Βέροιας εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων” αναφέρει μεταξύ άλλων:

Εάν στον κύριο Βοργιαζίδη είχαν μείνει ψήγματα πολιτικής ευπρέπειας, θα είχε την ευθιξία να ζητήσει –έστω- μια συγνώμη από τους δημότες για την εφιαλτική κατάσταση που βίωσαν από την (αναμενόμενη) κακοκαιρία. Κανείς δεν δικαιούται να ισχυριστεί πως δεν περίμενε τη σφοδρότητα της χιονόπτωσης.

Κι όμως, ο κατήφορος αυτής της τραγικής δημοτικής αρχής δεν έχει τέλος: η πόλη παρέλυσε, τοπικές κοινότητες αποκλείστηκαν, οδικές αρτηρίες (ακόμη και στο κέντρο της Βέροιας) και πεζοδρόμια πάγωσαν, γειτονιές μέσα στην πόλη παραδόθηκαν αμαχητί στο χιονιά. Κρατώ μόνο την αυταπάρνηση των εργαζομένων του Δήμου στους οποίους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για τις ηρωικές προσπάθειες που κατέβαλαν ώστε να μείνει η πόλη ανοιχτή.

Από την Πέμπτη είχα επισημάνει, πως η θωράκιση του δήμου δεν μπορεί να επαφίεται αποκλειστικά στο φιλότιμο και την αυτοθυσία των εργαζομένων αλλά στον ορθολογικό σχεδιασμό από την πλευρά της διοίκησης, στη σωστή εκτίμηση, στην έγκαιρη εξασφάλιση των απαραίτητων υλικοτεχνικών μέσων. Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά επικράτησε η ολιγωρία, η αδιαφορία, η ανικανότητα. Χωρίς κανένα σχέδιο, με έναν δήμαρχο παρατηρητή, εξαφανισμένο, χάσαμε τη μάχη.

Ο δήμος μας αξίζει πολλά περισσότερα από αυτή την κατάντια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up