ΒΕΡΟΙΑ posted by

Μια παρέμβαση του Ιορδάνη Ελευθεράκη. Ή αλλιώς… “Ποιος θυμάται τώρα τον Μπετίνο Κράξι”;

Μια παρέμβαση του Ιορδάνη Ελευθεράκη. Ή αλλιώς… “Ποιος θυμάται τώρα τον Μπετίνο Κράξι”;

Ανήμερα της γιορτής του επέλεξε ο Ιορδάνης Ελευθεράκης (ο… “Ιταλός” του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας) για να κάνει μια δημόσια πολιτική παρέμβαση, με επίκεντρο έναν πολυσυζητημένο σοσιαλιστή ηγέτη της Ιταλίας, τον Μπετίνο Κράξι, χρησιμοποιώντας αιχμές για την ευρωπαϊκή πολιτική (από το τότε ως τα τώρα), αλλά και για σκοπιμότητες με “αριστερό” περιτύλιγμα. Και κυρίως απευθυνόμενος προς πολλούς αποδέκτες, ειδικά προς κάποιους που δηλώνουν “αριστεροί”… (ξέρει ο Ιορδάνης, ξέρουν κι αυτοί).

Ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας έγραψε σε ανάρτησή του, στο facebook:
Ο αποδιοπομπαίος Μπετίνο Κράξι, είπε παλαιότερα: “Για την Ιταλία, η Ευρώπη θα είναι μια κόλαση. Θα πρέπει να απαιτήσουμε επαναδιαπραγμάτευση των όρων της συνθήκης του Μάαστριχτ!””
Η μονόφθαλμη ιταλική δικαιοσύνη και η παραπληροφόρηση τότε, τον έστειλαν στον αγύριστο. Ο πολύς Ντι Πιέτρο και οι λοιποί ….αριστεροί ήθελαν …..κάθαρση! Όση κάθαρση είδατε εσείς, είδαν και όλοι οι άλλοι”.
Και μαζί ανάρτησε κι ένα βίντεο εποχής, με αντίστοιχες δηλώσεις του Μπετίνο Κράξι και τίλο: Bettino Craxi: “L’ Europa sara’ un inferno” (Μπετίνο Κράξι: Η Ευρώπη θα γίνει μια κόλαση”)

Μνήμες για πολυτάραχες στιγμές της δεκαετίας του ’80 και των αρχών του ’90, σε ένα πολιτικό σκηνικό που μεταβάλλονταν συνεχώς όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα. Που με τη “μεσολάβηση” της υπόθεσης “καθαρά χέρια” και με τιμονιέρη τον “αριστερό” δικαστή και μετέπειτα πολιτικό Αντόνιο ντι Πιέτρο, οδήγησε την Ιταλία, από την εποχή των σοσιαλιστών στην εποχή του… “μπούνγκα μπούνγκα”.
Και όποιος είδε στην εξέλιξη της υπόθεσης κάποια… ¨καθαρά χέρια”, ας σηκώσει το χέρι.

Μέρες μετά, τα θυμηθήκαμε όλα αυτά ξαναβλέποντας την ανάρτηση του Ιορδάνη Ελευθεράκη και διαβάζοντας τα σχόλια που τη συνοδεύουν. Σκεφτήκαμε δε ότι η σκόνη των τόσων που ακολούθησαν μάλλον έχει καλύψει τις μνήμες. Και όχι μόνο αυτό, δυστυχώς
Χρόνια Πολλά κι από εμάς Ιορδάνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *