ΒΕΡΟΙΑ posted by

Δείτε ποιοι δήμοι ανταποκρίθηκαν και ποιοι “όχι” στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων για ψήφισμα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

Δείτε ποιοι δήμοι ανταποκρίθηκαν και ποιοι “όχι” στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων για ψήφισμα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

Δημοσιεύσαμε σε προηγούμενο σχόλιό μας, την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων που αναφέρεται στα ψηφίσματα που έχουν εγκρίνει οι δήμοι της Μακεδονίας, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας, μέσω των οποίων διαμαρτύρονται και εκφράζουν αντίθεση με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ομοσπονδίας, το 70% των δήμων της Μακεδονίας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά της και της έστειλαν ψήφισμα κατά της Συμφωνίας των Σκοπίων. Συγκεκριμένα και με βάση τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, οι δήμοι ανταποκρίθηκαν ως εξής:

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανταποκρίθηκαν κι έκαναν ψήφισμα 25 από τους 38 δήμους.
Ανταποκρίθηκαν οι δήμοι: Αλεξάνδρειας, Αλμωπίας, Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Αμφίπολης, Βέροιας, Βισαλτίας, Βόλβης, Έδεσσας, Εμμανουήλ Παππά, Ηράκλειας, Κασσάνδρας, Κατερίνης, Κιλκίς, Κορδελιού – Ευόσμου, Νάουσας, Νέας Ζίχνης, Παιονίας, Παύλου Μελά, Πέλλας, Πύδνας – Κολινδρού, Πυλαίας – Χορτιάτη, Σερρών, Σιντικής, Σκύδρας, και Χαλκηδόνας.
Δεν ανταποκρίθηκαν (ακόμη) οι δήμοι: Δέλτα, Θερμαϊκού, Θέρμης, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Λαγκαδά, Νεάπολης- Συκεών, Ωραιοκάστρου. Δίου, Αριστοτέλη, Νέας Προποντίδας, Πολυγύρου και Σιθωνίας.

Στην Περιφέρεια Δυτική Μακεδονίας ανταποκρίθηκαν κι έκαναν ψήφισμα 10 από τους 12 δήμους.
Ανταποκρίθηκαν οι δήμοι: Αμύνταιου, Άργους Ορεστικού, Βόϊου, Γρεβενών, Δεσκάτης, Εορδαίας, Καστοριάς, Νεστόριου, Πρεσπών και Φλώρινας.
Δεν ανταποκρίθηκαν (ακόμη) οι δήμοι: Κοζάνης και Σερβίων- Βελβεντού.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ανταποκρίθηκαν κι έκαναν ψήφισμα 7 από τους 9 δήμους.
Ανταποκρίθηκαν οι δήμοι: Δοξάτου, Δράμας, Καβάλας, Κάτω Νευροκοπιου, Παγγαίου, Παρανεστίου και Προσοτσάνης.
Δεν ανταποκρίθηκαν (ακόμη) οι δήμοι: Θάσου και Νέστου.

Το ότι δεν ανταποκρίθηκαν ακόμη κάποιοι δήμοι στην πρόσκληση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, για να στείλουν ψήφισμα αντίθεσης στη Συμφωνία των Πρεσπών, μπορεί να οφείλεται στη “γραφειοκρατία” τους, στην αντίθεσή τους με την πρωτοβουλία, στη συμφωνία τους με τη Συμφωνία (έστω και πλειοψηφικά) και σε άλλους λόγους. 

Υπάρχει βέβαια και η άποψη ότι η πρόκληση από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, προς τους δήμους, στάλθηκε τον Δεκέμβριο του 2017, πριν από ένα χρόνο. Κι αυτό επίσης μπορεί να ερμηνευτεί από πολλές απόψεις. Οπότε ας μην προτρέχουμε για συμπεράσματα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *