ΗΜΑΘΙΑ posted by

Βουλευτής της ΝΔ κατηγορεί για “διαστρέβλωση” κομματικών θέσεων, μέλος της Νομαρχιακής Ημαθίας

Βουλευτής της ΝΔ κατηγορεί για “διαστρέβλωση” κομματικών θέσεων, μέλος της Νομαρχιακής Ημαθίας

Το είδαμε κι αυτό…
Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εγκαλεί μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, “να μην έχει σύγχυση” όταν ασκεί κριτική σε θέσεις της… Νέας Δημοκρατίας και τον κατηγορεί για… “διαστρέβλωση” των κομματικών θέσεων. Πρόκειται για την απάντηση του α
ντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό, βουλευτή Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμου Χαρακόπουλου, ο οποίος διατυπώνει αυτές τις κατηγορίες μέσω απάντησής του, σε πρόσφατο άρθρο για το… δημογραφικό, του μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής (ΝΟΔΕ) Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Μουρτζίλα που είναι και υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας της ΝΟΔΕ.

Μπορεί η άποψη που διατύπωσε ο Δημήτρης Μουρτζίλας στο συγκεκριμένο άρθρο του (δημοσιεύεται ΕΔΩ) να καταγράφεται ως “προσωπική” αυτό όμως δεν αλλάζει τις εντυπώσεις που δημιουργούνται όταν ένας βουλευτής του κόμματος εκφράζει τόσο δυσμενείς καταγγελίες σε βάρος ενός “στελέχους” και μάλιστα μέλους Νομαρχιακής Οργάνωσης.

Για κάποιους μάλιστα που τους ακούσαμε να σχολιάζουν την όλη υπόθεση, το θέμα που δημιουργήθηκε δείχνει και την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, όπου ο καθένας ερμηνεύει κατά το δοκούν τις κομματικές θέσεις ή “βγάζει” και “βάζει” καπέλα “στελέχους” ή “προσωπικής άποψης” κατά περίπτωση και σύμφωνα με τις προσωπικές δημόσιες σχέσεις που θέλει να κάνει. Κι αυτό σύμφωνα με τους ίδιους σχολιαστές είναι ένα φαινόμενο που αρχίζει να “ανθεί” και στην Ημαθία κρίνοντας κι από αντίστοιχες συμπεριφορές σε σχέση με τις δημοτικές εκλογές όπου ο καθένας ερμηνεύει την “κομματική γραμμή” όπως… ο ράφτης ράβει ένα κουστούμι. Στα μέτρα της κάθε παραγγελίας.

Μια “χαλαρή” κατάσταση που προφανώς δεν είναι άσχετη και με τα όσο κυκλοφορούν για ύπαρξη “έντονης διάστασης απόψεων” στο εσωτερικό της Νομαρχιακής Επιτροπής ΝΔ Ημαθίας, με καυγάδες και συνεχή ένταση μεταξύ των μελών της. Ένα ζήτημα που όπως μαθαίνουμε ήδη απασχολεί, τους εδώ νεοδημοκράτες,  και προσπαθούν να το “αμβλύνουν” πριν λάβει διαστάσεις.

Η απάντηση του Μάξιμου Χαρακόπουλου

Ας επιστρέψουμε όμως στην κουβέντα περί του… “δημογραφικού” όπου είχαμε την απάντηση του Μάξιμου Χαρακόπουλου στον Δημήτρη Μουρτζίλα. Ο βουλευτής της ΝΔ Λάρισας και αντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό, με τίτλο “Η Ελλάδα να πρωτοστατήσει για μια ευρωπαϊκή δημογραφική πολιτική” απαντά και αναφέρει τα εξής:

“Ο αντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος για τη διαστρέβλωση των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας για το δημογραφικό, όπως διατυπώνονται σε άρθρο του κ. Δημήτρη Μουρτζίλα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας είναι μείζον εθνικό ζήτημα με πολύπλευρες συνέπειες, από τον κίνδυνο κατάρρευσης του ασφαλιστικού και την επιβάρυνση του συστήματος υγείας τις επόμενες δεκαετίες μέχρι αυτή την ίδια την εξαφάνιση του έθνους σε βάθος χρόνου! Καλό είναι, λοιπόν, όποιος τοποθετείται απ’ αυτού να έχει σφαιρική γνώση για να μην πέφτει σε αντιφάσεις. Η Νέα Δημοκρατία δι’ εμού, ως Αντιπροέδρου της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Δημογραφικό, ακριβώς για αυτόν τον λόγο, πρότεινε τη σύσταση Επιστημονικής Επιτροπής για την μελέτη του προβλήματος, την καταγραφή βέλτιστων πρακτικών από άλλες χώρες και την κατάθεση πορίσματος για την αντιμετώπισή του στην πατρίδα μας.

Όποιος μπει στον κόπο να μελετήσει τα πρακτικά των συνεδριάσεων -δυστυχώς δεν έτυχαν τις δέουσας προβολής- θα δει τη σαφή και κατηγορηματική μου θέση, διατυπωθείσα κατ’ επανάληψη, κατά της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης ως λύση στο πρόβλημα. Θα δει την κριτική μου για την αδυναμία ενσωμάτωσης στην ευρωπαϊκή κοινωνία ανθρώπων με εντελώς ξένο πολιτισμικό φορτίο, που δεν ενστερνίζονται τις ευρωπαϊκές αξίες. Μάλιστα, τον προβληματισμό αυτό διατυπώνει και η Επιστημονική Επιτροπή για τους νεοαφιχθέντες μετανάστες από την Ασία και την Αφρική, σε αντιδιαστολή με του μετανάστες της δεκαετίας του 1990 από τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ.

Για να μην έχει καμία σύγχυση ο κ. Δημήτρης Μουρτζίλας, οι θέσεις που διατύπωσα στην Διακομματική δεν είναι προσωπικές μου απόψεις, -πώς θα μπορούσαν άλλωστε;- αλλά οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά από στενή συνεργασία που είχαμε. Με επιμονή δίκη μου και το πόρισμα που υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα -πλην Χρυσής Αυγής και ΚΚΕ- έχει ρητή αναφορά σε «οργανωμένη» και όχι ανεξέλεγκτη μετανάστευση. Αυτό το μνημονεύει και ο κ. Μουρτζίλας, αλλά παραδόξως πιο κάτω το ξεχνά για να ασκήσει άνευ λόγου κριτική.

Η Νέα Δημοκρατία με υπευθυνότητα παρουσίασε μια ολοκληρωμένη πρόταση, μακριά από κραυγές και υστερίες, με μέτρα που μπορεί να εφαρμόσει ως αυριανή κυβέρνηση. Επ’ αυτών, μάλιστα έκανε αναφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρόσφατο Συνέδριο της ΝΔ, καταδεικνύοντας και τη σημασία που προσδίδουμε στο ζήτημα.

Το δημογραφικό, όμως, είναι πρόβλημα όλης της γηραιάς ηπείρου και γι’ αυτό επιβάλλεται να υπάρξει μια γενναία ευρωπαϊκή πολιτική στήριξης της οικογένειας και της τεκνοποίησης, όπως επίσης και οργανωμένης -άρα και ελεγχόμενης- μετανάστευσης με βάση τις πραγματικές ανάγκες της Ευρώπης. Η Ελλάδα, λοιπόν, που υφίσταται τη δημογραφική συρρίκνωση περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης, οφείλει να πρωτοστατήσει στα όργανα της ΕΕ για μια ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή δημογραφική πολιτική”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *