ΗΜΑΘΙΑ posted by

Λίγη παραπάνω προσοχή χρειάζεται και στην Ημαθία, και όχι πρόχειρες ή βιαστικές δηλώσεις

Λίγη παραπάνω προσοχή χρειάζεται και στην Ημαθία, και όχι πρόχειρες ή βιαστικές δηλώσεις

Περιμένουμε από τους πολιτικούς της περιοχής και ειδικά από τους νέους ή τους καινούργιους στην πολιτική, να ασχοληθούν σοβαρά με το αντικείμενο και κυρίως να μην “πιάνονται” από το παραμικρό και βιαστικά να το “σηκώνουν” για να προλάβουν τις εντυπώσεις χωρίς πρώτα να το ελέγχουν. Ειδικά τώρα που “μπαίνουμε” σε προεκλογική περίοδο.

Αφορμή για το σχόλιο είναι η πρόσφατη εξαγγελία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, για τη σύσταση της νέας μορφής του Διεθνούς Πανεπιστημίου με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που θα αναπτυχθεί σε έξι (6) διαφορετικές πόλεις της Μακεδονίας.

Διαβάζουμε εδώ και ημέρες σχόλια πολιτικών και πολιτευτών της Ημαθίας, που “ενισχύονται” και από αντίστοιχα σχόλια ορισμένων τοπικών ΜΜΕ, που αναρωτιούνται γιατί δεν συμπεριλήφθηκαν, η Βέροια, η Νάουσα, η Αλεξάνδρεια στις πόλεις που θα αναπτυχθεί το νέο πανεπιστήμιο.

Πρόχειρα σχόλια, “βιαστικά” για ευνόητους λόγους, εμφανώς χωρίς να έχει προηγηθεί καμία έρευνα εκ μέρους αυτών που τα διατυπώνουν.
Εξίσου πρόχειρη θα μπορούσε να είναι και μια απάντηση του τύπου… “επειδή φταίνε η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ με τις προηγούμενες κυβερνήσεις τους”…

Και να εξηγήσουμε τι εννοούμε.
Διαβάζοντας κι εμείς (ως zoomerang.gr) τα σχόλια που προαναφέρθηκαν, περί “αποκλεισμού των πόλεων της Ημαθίας” κλπ αντί να τα αναδημοσιεύσουμε σκεφτήκαμε πρώτα να αναζητήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει με τις έξι (6) πόλεις που ανέφερε ο πρωθυπουργός, όπου θα αναπτυχθεί η νέα μορφή του Διεθνούς Πανεπιστημίου με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Βρήκαμε λοιπόν ότι πρόκειται για τις έξι (6) πόλεις όπου ήδη υπάρχουν σχολές ΤΕΙ και εν προκειμένω των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Καβάλα, Κιλκίς, Δράμα, Κατερίνη). Στο πλαίσιο της συνένωσης των τριών ΤΕΙ με το Διεθνές Πανεπιστήμιο, οι υπάρχουσες σε λειτουργία δομές των ΤΕΙ στις προαναφερόμενες έξι (6) πόλεις, θα παραμείνουν ενεργές. Αυτό είναι όλο.

Συνεπώς δεν πρόκειται για εξαρχής “επιλογή” πόλεων που “απέκλεισε” κάποιες άλλες πόλεις, αλλά για πόλεις όπου λειτουργούν ήδη σχολές ΤΕΙ και απλώς διατηρούνται.

Εκεί βρίσκεται η απάντηση στο “γιατί δεν συμπεριλήφθηκαν” η Βέροια, η Αλεξάνδρεια και η Νάουσα στις έξι (6) πόλεις. Και βέβαια εάν είχαν ήδη μια σχολή ΤΕΙ σαν αυτές που προαναφέραμε, προφανώς θα συμπεριλαμβάνονταν επίσης. Το γιατί δεν έχουν ας το απαντήσουν αυτοί που διατυπώνουν τα ερωτήματα.

Λίγη παραπάνω προσοχή χρειάζεται διότι η βιασύνη και η προχειρότητα γίνονται καμιά φορά “μπούμερανγκ” και τότε όλο και θα βρεθεί κάποιο… zoomerang!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *