ΗΜΑΘΙΑ posted by

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος σε σενάριο για την… ευρωβουλή

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος σε σενάριο για την… ευρωβουλή

Προς μια ‘διαφορετική” συνεργασία ίσως οδηγηθούν, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος που για την ώρα συνυπάρχουν στο Κίνημα Αλλαγής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ΚΙΝΑΛ απορρίπτουν την ιδέα να τεθεί ο ημαθιώτης πολιτικός και πάλι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, θέση που θα του εξασφαλίσει σίγουρη επανεκλογή στη Βουλή, ενώ και ο ίδιος ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος απέρριψε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την “πονηρή” αντιπρόταση που του έγινε, να ορίσει άλλον εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ για την πρώτη θέση του Επικρατείας. Κάτι που εάν ισχύει μάλλον τον εκθέτει πολιτικά όπως αναφέρουν κύκλοι του ΚΙΝΑΛ διότι σε μια τέτοια περίπτωση μάλλον δείχνει ότι “κινείται” μόνο σε βάση προσωπικών επιδιώξεων.

Ο ίδιος ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος φαίνεται να “τραβάει το σχοινί” για ευνόητους λόγους καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη ποια στάση θα κρατήσει στο θέμα της “Συμφωνίας των Πρεσπών” ενώ ακούγεται ότι θα ψηφίσει “θετικά” υπέρ της Συμφωνίας, την ώρα που το ΚΙΝΑΛ έχει τοποθετηθεί αρνητικά.

Από την άλλη πλευρά όμως, στο ΚΙΝΑΛ δεν θέλουν να φθάσουν “στα όρια” τη συνεργασία με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο και τη ΔΗΜΑΡ διότι σε περίπτωση που τα “σπάσουν” μεταξύ τους και αποχωρήσει η ΔΗΜΑΡ, το Κίνημα Αλλαγής θα λάβει σχεδόν “μονοκομματικό” χαρακτήρα καθώς από κόμμα θα του έχει απομείνει μόνο το ΠΑΣΟΚ και ουσιαστικά θα γίνουν “ένα και το αυτό” και… στους τύπους.

Για να μη συμβεί μια τέτοια εξέλιξη, πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ΚΙΝΑΛ εξετάζουν ένα νέο σενάριο που θα δώσει τη δυνατότητα στον Θανάση Θεοχαρόπουλο να κινηθεί πιο “ελεύθερα”, να διατηρήσει κοινοβουλευτική θέση αλλά και οικονομικούς πόρους για το κόμμα του. Το σενάριο αυτό προβλέπει θέση υποψήφιου ευρωβουλευτή με το ΚΙΝΑΛ για τον Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Σε ένα τέτοιο σενάριο, το Κίνημα θα “αναλάβει” ακόμη και την προώθηση για την εκλογή του, ώστε η ΔΗΜΑΡ να αποκτήσει ευρωπαϊκή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, ο πρόεδρός της να διατηρήσει θεσμικό (κοινοβουλευτικό ρόλο) και το κόμμα να ενταχθεί στη ροή των ευρωπαϊκών κομματικών επιδοτήσεων μέσω του ΚΙΝΑΛ.

Είναι μια εξέλιξη που όπως μαθαίνουμε εξετάζεται και συζητείται κι από τις δύο πλευρές. Ο χρόνος πιέζει και αναμένεται να έχουμε εξελίξεις. Εσείς μείνετε συντονισμένοι στο zoomerang,gr για όλα τα νεώτερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *