ΕΛΛΑΔΑ posted by

Α. Τσίπρας: Ζητά ψήφο εμπιστοσύνης και αμέσως μετά κάνει κυβερνητικό ανασχηματισμό

Α. Τσίπρας: Ζητά ψήφο εμπιστοσύνης και αμέσως μετά κάνει κυβερνητικό ανασχηματισμό

Το πολιτικό διαζύγιο Τσίπρα – Καμμένου που ανακοινώθηκε πριν λίγο οδηγεί τον Αλέξη Τσίπρα στην απόφαση να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και με δεδομένη την εξέλιξη να υπερψηφιστεί, αμέσως μετά θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης, με το βλέμμα στις επόμενες εκλογές είτε αυτές γίνουν τον Μάιο (ίσως και τριπλές) είτε τον Οκτώβριο.

Η σημερινή συνάντηση του προέδρου των ΑΝΕΛ με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου κράτησε λιγότερο απο μια ώρα. Μετά το τέλος ο Πάνος Καμμένος δήλωσε:
«Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό. Κάναμε μία αρκετά μεγάλη συζήτηση. Υπήρξε μια συνεργασία επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Καταφέραμε να βγάλουμε την πατρίδα μας από τα μνημόνια. Ο πρώτος στόχος επετεύχθη. Το θέμα της Μακεδονίας δεν μου επιτρέπει να μη θυσιάσω την καρέκλα. Ευχαρίστησα τον πρωθυπουργό. Για το εθνικό θέμα δεν μπορεί να συνεχισθεί αυτή η συνεργασία. Οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση».

Μετά την εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο, από αύριο Δευτέρα, αναμένεται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, την Τετάρτη ή Πέμπτη προβλέπεται να ξεκινήσει η συζήτηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *