ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ posted by

Αργύρης Πανταζόπουλος: “Στόχος μας είναι ο πολιτισμός της καθημερινότητας”. Στιγμιότυπα από την πρώτη προεκλογική εκδήλωσή του

Αργύρης Πανταζόπουλος: “Στόχος μας είναι ο πολιτισμός της καθημερινότητας”. Στιγμιότυπα από την πρώτη προεκλογική εκδήλωσή του

Όπως σχολιάσαμε σε προηγούμενες αναρτήσεις, ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας Αργύρης Πανταζόπουλος διοργάνωσε σήμερα σε ανοιχτή συγκέντρωση στην αίθουσα εκδηλώσεων- συνεδριάσεων του δημαρχείου της πόλης, την πρώτη προεκλογική εκδήλωση του συνδυασμού του και παρουσίασε το όνομα και τις βασικές αρχές του. Ήταν μια πετυχημένη εκδήλωση σε σχέση με την προσέλευση, τις παρουσίες και τη διαδικασία, κυρίως όμως κρίνεται ιδιαίτερα θετική για την εξαιρετική εμφάνιση του Αργύρη Πανταζόπουλου, σε σχέση με την ομιλία που έκανε και το περιεχόμενό της, από άποψη νηφάλιου ύφους, σύγχρονου αυτοδιοικητικού λόγου και ρεαλιστικής προσέγγισης προς τον πολίτη.

Είχε βέβαια και ιδιαίτερο συμβολισμό αναφορικά με τον χώρο όπου έγινε, το δημαρχείο της Αλεξάνδρειας. Κάτι που επεσήμανε και ο ίδιος ο ομιλητής σημειώνοντας ότι “πρόκειται για μια εκδήλωση με ξεχωριστή σημασία και ιδιαίτερο συμβολισμό”.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η αξιοσημείωτη παρουσία “δυνατών” ονομάτων της τοπικής Νέας Δημοκρατίας. Όπως σημειώσαμε και σε προηγούμενο σχόλιο, ήταν παρόντες, ο βουλευτής Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο πρώην βουλευτής Στέφανος Κυριαζόπουλος, ο πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής ΝΔ Αλεξάνδρειας Νίκος Τάκης, ο πρώην δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φώτης Δημητριάδης, ο πρώην δήμαρχος Αντογονιδών Γρηγόρης Στεργιόπουλος, οι πρώην δήμαρχοι Μελίκης Κώστας Βενιόπουλος και Κώστας Καρέλης, ο πρώην αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας Σάκης Κούγκας και πολλά στελέχη της ΝΔ Αλεξάνδρειας όπως ο Κώστας Πασχαλιώρης, ο Γιώργος Τζίλας, οι Τάκης Παπαδόπουλος, Όλγα Καστανά, Γιώργος Μαντζώλας (δημοτικοί σύμβουλοι με τον Φώτη Δημητριάδη) κ.α.

Η ικανοποίηση του Αργύρη Πανταζόπουλου ήταν εμφανής, τόσο κατά την ώρα της ομιλίας του (από το απέριττο και δομημένο περιεχόμενο που είχε σε όλη τη διάρκειά της) όσο και μετά, όταν δέχθηκε ευχές και συγχαρητήρια από τους παριστάμενους. Να σημειώσουμε επίσης ότι πριν την έναρξη της εκδήλωσης, ο ομιλητής υποδέχονταν προσωπικά τον κόσμο που έρχονταν στην εκδήλωση.

Δεν είναι τυχαίο ότι χαρακτήρισε την εκδήλωση, “μεγάλη, καθοριστική και καταλυτική για τι εξελίξεις στον δήμο Αλεξάνδρειας”, υπογραμμίζοντας ότι “στέλνει μηνύματα για τη νέα εποχή που ξημερώνει για τον δήμο Αλεξάνδρειας”.

Ο υποψήφιος δήμαρχος είχε ως κεντρικό θέμα ομιλίας την ιδρυτική διακήρυξη των βασικών θέσεων του συνδυασμού του και το πλαίσιο των αρχών του, που όπως τόνισε με έμφαση “αποτελεί μια συμφωνία κοινών αρχών με τους πολίτες, κοινών αξιών και ιδανικών για το παρόν και το μέλλον του δήμου Αλεξάνδρειας”.

Με βάση τα παραπάνω, έκανε γνωστό και το όνομα του συνδυασμού του. Ονομάζεται “Δύναμη Ενότητας και Ελπίδας” κι έχει στόχο “να ενώσει και να υπηρετήσει με ειλικρινή διάθεση προσφοράς στον τόπο” όπως ανέφερε. “Ο δήμος είναι πάνω από όλα κι αυτή είναι η επιδίωξή μας” διαβεβαίωσε ο Αργύρης Πανταζόπουλος και καταχειροκροτήθηκα όπως έγινε και σε άλλες στιγμές της ομιλίας του.

Ο Αργύρης Πανταζόπουλος προέρχεται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας όμως ως υποψήφιος δήμαρχος έκανε μια ξεκάθαρη διευκρίνηση λέγοντας: “Ο κόσμος ξέρει ποιος είμαι όμως ο συνδυασμός μας δεν έχει καμία σχέση με κρυφές συμφωνίες, δεν έχει υπογράψει λευκές επιταγές, δεν έχει καμία δέσμευση σε κανέναν”. Και με βάση αυτά “είναι ένας ανεξάρτητος και αδέσμευτος συνδυασμός, πολυσυλλεκτικός και ανοικτός σε κάθε δημιουργική διάθεση συνεργασίας” όπως ανέφερε.

Αναφερόμενος στη σύνθεση του συνδυασμού του, έκανε λόγο για έναν συνδυασμό που “θα προέρχεται από τον λαό του δήμου και θα αντλεί δύναμη από το σύνολό του” ενώ έδωσε έμφαση και στην αποκέντρωση που θα τον χαρακτηρίζει, λέγοντας ενδεικτικά: “Δεν υπάρχουν τοπικιστικά κριτήρια” ούτε στη σύνθεση ούτε στον σκοπό του, παρά “υπάρχει ένα και το αυτό ενδιαφέρον, και για τις 4 δημοτικές κοινότητες του δήμου Αλεξάνδρειας και για τις 25 κοινότητες με τους οικισμούς τους”. “Με το ίδιο ενδιαφέρον και την ίδια προσοχή αντιμετωπίζουμε τον κόσμο, στην πόλη, στις κοινότητες, στους οικισμούς, σε κάθε γωνιά και σε κάθε μεριά του δήμου μας” ανέφερε ο Αργύρης Πανταζόπουλος.

Εκτός όμως από την παρουσίαση των αρχών του συνδυασμού του, ως υποψήφιος δήμαρχος άσκησε και έντονη κριτική στη σημερινή δημοτική αρχή και στην επικρατούσα κατάσταση στον δήμο Αλεξάνδρειας. “Βιώνουμε μια γκρίζα και μίζερη κατάσταση που δεν εκπροσωπεί τους πολίτες και δεν αξίζει στον δήμο μας” υποστήριξε και συμπλήρωσε: “Δυστυχώς οι δημότες δεν εμπιστεύονται την δημοτική αρχή και θεωρούν ότι δεν μπορεί να τους βοηθήσει. Η κατάσταση αυτή είναι αδύνατον να συνεχιστεί και είναι ευθύνη όλων μας, να ανατραπεί”.

Η διαφάνεια και η διαύγεια αποτελούν θεμέλιους λίθους του συνδυασμού μας και δεν τα διαπραγματευόμαστε” τόνισε ο Αργύρης Πανταζόπουλος ενώ σε σχέση με τον ίδιο τόνισε επίσης ότι ως δήμαρχος -εφόσον εκλεγεί- θα λειτουργεί “ως πρώτος μεταξύ ίσων” και ως συντονιστής “ανάμεσα σε νέους και έμπειρους”.

ΕΠΤΑ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

Βασικός στόχος μας είναι ο πολιτισμός της καθημερινότητας” υπογράμμισε ο επικεφαλής του συνδυασμού “Δύναμη Ενότητας και Ελπίδας” και αναφέρθηκε αναλυτικά σε επτά βασικές αρχές του, λέγοντας μεταξύ άλλων:

Πρώτη: Ο δήμος Αλεξάνδρειας είναι οι άνθρωποί του. Όσοι ζούμε εδώ, όσοι εργαζόμαστε εδώ ακόμη και οι επισκέπτες. Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων του δήμου είναι πρώτη προτεραιότητα.

Δεύτερη: Η όποια εξουσία του δήμου πηγάζει από τον λαό του και υπάρχει μόνο υπέρ αυτού. Υπάρχει για να υπηρετεί τους πολίτες με ισοτιμία και ισονομία, δίκαια και άμεσα χωρίς παρακωλύσεις.

Τρίτη: Δεν τα ξέρουμε όλα, δεν είμαστε οι αυτόκλητοι σωτήρες του τόπου. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων των πολιτών και απευθυνόμαστε σε όλους, με σεβασμό, διάθεση και ευγένεια. Είμαστε συνοδοιπόροι με όλους τους πολίτες, χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς στερεότυπα.

Τέταρτη: Ο δήμαρχος δεν είναι αόρατος διαχειριστής μιας κατάστασης, ούτε είναι διαιτητής συμφερόντων. Ο δήμαρχος είναι παντού, για τα πάντα κι έχει την ευθύνη για όλα.

Πέμπτη: Έχουμε υποχρέωση να ξεπεράσουμε τις διαχωριστικές γραμμές και να γκρεμίσουμε τα τείχη. Η κοινωνία είναι πολύ πιο μπροστά από την πολιτική. Θα επιδιώξουμε και θα πετύχουμε συγκλίσεις, συνεργασίες και θα συναποφασίζουμε συλλογικά.

Έκτη: Ο δήμος Αλεξάνδρειας χρειάζεται να γυρίσει σελίδα, να φυσήξει νέος αέρας. Θα αναμετρηθούμε όχι με το παρελθόν αλλά με το μέλλον.

Έβδομη: Ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη. Ο δήμαρχος είναι πρώτος μεταξύ ίσων. Η ανάπτυξη του δήμου Αλεξάνδρειας είναι υπόθεση όλων των πολιτών του.

ΚΑΛΕΣΜΑ

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Αργύρης Πανταζόπουλος έκανε κάλεσμα προς τους πολίτες του δήμου Αλεξάνδρειας αναφέροντας: “Ελάτε να σηκωθούμε όλοι μαζί λίγο ψηλότερα. Σας καλώ να μας εμπιστευτείτε και να προχωρήσουμε όλοι μαζί στο νέο ξεκίνημα για μια καινούργια δημοτική αρχής της ανανέωσης. Για τη νέα Αλεξάνδρεια, για το νέο δήμο Αλεξάνδρειας. Για μια νέα αρχή ενότητας και ελπίδας. Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα”.

Να προσθέσουμε ότι στη σημερινή εκδήλωση, ο Αργύρης Πανταζόπουλος παρουσίασε δύο υποψήφιες δημοτικούς συμβούλους με τον συνδυασμό του. Την Φωτεινή Φωτιάδου από την Αλεξάνδρεια και τη Βενετία Χριστοδουλοπούλου από την Επισκοπή Αλεξάνδρειας ενώ σε επόμενη φάση θα ανακοινωθούν και άλλα ονόματα του συνδυασμού.

Φωτορεπορτάζ απο την εκδήλωση (πρόσωπα, παρουσίες, στιγμιότυπα), δημοσιεύει το alexandreia-gidas.gr και μπορείτε να το δείτε κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Βίντεο με την ομιλία του Αργύρη Πανταζόπουλου μπορείτε να δείτε κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *