ΗΜΑΘΙΑ posted by

Σωτήρης Σκουρτόπουλος: “Σ΄αυτό που πρέπει να επενδύσουμε είναι το ποιοτικό ροδάκινο”

Σωτήρης Σκουρτόπουλος: “Σ΄αυτό που πρέπει να επενδύσουμε είναι το ποιοτικό ροδάκινο”

Την άποψη ότι “η αναβάθμιση της ροδακινοκαλλιέργειας και των ποικιλιών που αφορούν στην βιομηχανική μεταποίηση, είναι η μοναδική λύση για να διατηρήσει η Ελλάδα τα σκήπτρα στη διεθνή αγορά του κονσερβοποιημένου ροδάκινου και να κινηθεί αποτελεσματικά απέναντι στον διεθνή ανταγωνισμο” εξέφρασε ο Σωτήρης Σκουρτόπουλος, CEO και συνιδιοκτήτης της ημαθιώτικης βιομηχανίας Alexander. Μια συνεχώς εξελισσόμενη βιομηχανία με ιδιαίτερα μεγάλη παράδοση στον χώρο της επεξεργασίας και εμπορίας αγροτικών προϊόντων (ιδρύθηκε το 1970), που με έδρα τη Βέροια έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, κερδίζει συνεχώς διεθνείς διακρίσεις για την ποιότητα και την ποικιλία των προϊόντων της, προβάλλοντας ταυτόχρονα με τον καλύτερο τρόπο ένα από τα κορυφαία προϊόντα-σύμβολα της ημαθιώτικης γης, την κομπόστα ροδάκινου.

Ο Σωτήρης Σκουρτόπουλος, παρά το νεαρό της ηλικίας του, ξέρει να χειρίζεται αξιόπιστα την αγορά, έχοντας παρακαταθήκη τις γνώσεις και την πείρα του δημιουργικού πατέρα του, του Αλέκου Σκουρτόπουλου, ο οποίος παραμένει διακριτικά στο τιμόνι, έχοντας ήδη δώσει μια νέα πνοή στη βιομηχανία, μέσα από τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, καινοτόμες πρωτοβουλίες και συνέργειες, έντιμες σχέσεις με αγρότες, προμηθευτές και πελάτες αλλά και διαρκή βελτίωση με σκοπό την παραγωγή και εμπορία κορυφαίων ποιοτικά προϊόντων.

Σήμερα η ALEXANDER canning and fruits processing είναι μια από τις κορυφαίες βιομηχανίες επεξεργασίας και διακίνησης φρούτων στην Ελλάδα με έντονη δραστηριότητα στο εξωτερικό, αποτελώντας εδώ και χρόνια συνώνυμο της αυθεντικότητας, της αξιοπιστίας και της ανώτερης ποιότητας. Συνεπώς είναι λογικό μια από τις πλέον έγκυρες κλαδικές εκδόσεις του χώρου, όπως είναι το περιοδικό Froutonea, να ζητά την άποψη του Σωτήρη Σκουρτόπουλου σχετικά με το μέλλον των βιομηχανικών ροδακίνων στην Ελλάδα και την εξέλιξη της ελληνικής παραγωγής κομπόστας, που είναι ένα από τα βασικά βιομηχανικά προϊόντα, σε εθνικό επίπεδο.

“Σ΄ αυτό που πρέπει να επενδύσουμε και πρέπει να γίνει η σημαία μας, είναι το ποιοτικό ροδάκινο” εύστοχα τονίζει στην ίδια συνέντευξη ο εκπρόσωπος της Alexander και σίγουρα αυτό είναι μια διαπίστωση που πρέπει να “ακουστεί” παντού και όχι μόνο στην Ημαθία. Αλλά και να εφαρμοστεί πραγματικά και όχι με θεωρίες. Διότι το μέλλον ανήκει στην ποιότητα κι αυτό είναι το βασικό που πρέπει να απασχολεί όχι μόνο την πλευρά της ροδακινοπαραγωγής και των αντίστοιχων προϊόντων της,  αλλά πρέπει να απασχολεί πολύπλευρα.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *