ΗΜΑΘΙΑ posted by

Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι δήμαρχοι της Μακεδονίας, για να διαμαρτυρηθούν για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι δήμαρχοι της Μακεδονίας,  για να διαμαρτυρηθούν για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Δόθηκε στη δημοσιότητα το επίσημο ψήφισμα από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη (γράψαμε και σε προηγούμενες αναρτήσεις), το οποίο συνυπογράφουν δήμαρχοι από όλη τη Μακεδονία που ήταν παρόντες στη σύσκεψη, προσωπικά ή με εκπροσώπους τους. Στη ίδια σύσκεψη τους Μητροπολίτες της Μακεδονίας, που είχαν κληθεί αλλά απουσίαζαν λόγω της κηδείας του Μητροπολίτη Παύλου (την ίδια ώρα), εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτιζκώστας παραβρέθηκε επίσης στη συνάντηση, ενώ στη συζήτηση συμμετείχαν είτε με φυσική παρουσία είτε με εκπρόσωπό τους δήμαρχοι της Δυτικής Μακεδονίας (Δεσκάτης, Σερβίων, Φλώρινας, Καστοριάς, Νεστορίου, Άργους Ορεστικού και Πρεσπών), της Κεντρικής Μακεδονίας (Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Δέλτα, Λαγκαδά, Χαλκηδόνας, Π. Μελά, Θέρμης, Νεάπολης – Συκεών, Βέροιας, Νάουσας, Παιονίας, Σερρών, Πέλλας, Αριδαίας, Σκύδρας, Βόλβης, Έδεσσας, Πυλαίας-Χορτιάτη, Ωραιοκάστρου, Ευόσμου-Κορδελιού), και της Ανατολικής Μακεδονίας (Παγγαίου, Παρανεστίου, Δοξάτου), όπως και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, ο πρόεδρος του πανελληνίου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων «ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ».

Το ψήφισμα που εγκρίθηκε αναφέρει ότι αποφασίστηκε ομόφωνα και συνυπογράφτηκε απο τους παριστάμενους:

1. Να εκφραστεί η έντονη αντίθεση στην εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών.

2. Να υποστηριχθεί με κάθε τρόπο το συλλαλητήριο της 20ης Ιανουαρίου 2019 (ημέρα Κυριακή και ώρα 14.00 στην Αθήνα, Πλ. Συντάγματος), ώστε να συμμετέχουν μαζικά οι πολίτες.

3. Να κληθούν όλα τα κόμματα και όλοι οι βουλευτές να καταψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

4. Να απαιτηθεί από την κυβέρνηση η διενέργεια δημοψηφίσματος, ώστε για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα να εκφραστεί ο κυρίαρχος ελληνικός λαός.

5. Να γίνει παράσταση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

6. Να κλιμακωθεί περαιτέρω ο αγώνας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up