ΗΜΑΘΙΑ posted by

Απόστολος Εμμανουηλίδης vs. ΝΟΔΕ ΝΔ Ημαθίας, με φόντο την κομματική… βασιλόπιτα!

Απόστολος Εμμανουηλίδης vs. ΝΟΔΕ ΝΔ Ημαθίας, με φόντο την κομματική… βασιλόπιτα!

Έχοντας ανταλλάξει μεταξύ τους, έντονες κατηγορίες και βαρύτατες καταγγελίες, οι εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Επιτροπής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας και ο πολιτευτής του κόμματος και υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας, Απόστολος Εμμανουηλίδης, αναμένεται να έχουν σήμερα την πρώτη συνάντηση μεταξύ τους, στην εκδήλωση για τη “βασιλόπιτα” των κομματικών οργανώσεων που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ στη Βέροια (ο Απ. Εμμανουηλίδης δηλώνει πως “έκλεισε” τραπέζι, θα παρευρεθεί με συνεργάτες του και θα ζητήσει να του δοθεί ο λόγος). Το ίδιο βέβαια ισχύει και για την πλευρά του βουλευτή Ημαθίας, Απόστολου Βεσυρόπουλου που επίσης θα δώσει το παρόν στην εκδήλωση, έχοντας δεχθεί προ ημερών μια εξίσου έντονη επίθεση μέσω δηλώσεων του (ομοϊδεάτη του) ημαθιώτη πολιτευτή.

Οι κατηγορίες από την πλευρά της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ημαθίας, διατυπώθηκαν με αφορμή την ανακοίνωση της υποψηφιότητας για τον δήμο Βέροιας, από την πλευρά του Απόστολου Εμμανουηλίδη. Τον κατηγόρησε ότι “προτάσσει το εγώ του και όχι το καλό της παράταξης”, του προσάπτει δόλο αναφέροντας ότι “κρύβεται πίσω από φθηνές και άθλιες δικαιολογίες” και επιχειρεί να τον απομονώσει αναφέροντας ότι “επέλεξε, δυστυχώς γι ΄αυτόν, μοναχική πορεία, επέλεξε να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες του και όχι την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας”. Ενώ σε σχέση με το… μέλλον, η ΝΔ Ημαθίας περιορίζεται στο να εκφράσει ένα… “κρίμα” αποφεύγοντας οποιαδήποτε αναφορά σε πειθαρχική δίωξη του “αντάρτη” υποψήφιου δήμαρχου Βέροιας (όπως έκανε ή σκοπεύει να κάνει η Νέα Δημοκρατίας, σε άλλες περιπτώσεις) αν και ήδη ακούγονται τέτοιες φωνές μεταξύ στελεχών της ΝΔ Βέροιας.

Λίγο μετά, ακολούθησαν οι καταγγελίες του Απόστολου Εμμανουηλίδη. Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε, ανέφερε επί λέξη ότι η ανακοίνωση της ΝΔ (ΝΟΔΕ) Ημαθίας είναι ένα “αστείο κείμενο από την τραγική ΝΟΔΕ και το αφεντικό της, τον βουλευτή Απ. Βεσυρόπουλο” ενώ αναφερόμενος στους υπογράφοντες την ανακοίνωση (τα μέλη της ΝΟΔΕ ΝΔ Ημαθίας δηλαδή) τους κατήγγειλε ότι “είναι ψεύτες, γλύφτες και μακριά από την πραγματικότητα”. Ο ίδιος υποστήριξε ότι έγκαιρα ενημέρωσε το κόμμα για τις αυτοδιοικητικές προθέσεις του όμως παρόλα αυτά, αγνοήθηκε, συκοφαντήθηκε πολιτικά (ότι εκβιάζει το κόμμα για να πετύχει την εκ νέου συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο ή επιδιώκει να στηρίξει άλλους η κομματικούς υποψήφιους) κι αυτός ήταν ο λόγος που τελικά αποφάσισε να προχωρήσει σε μονομερή ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

Πρόσθεσε επίσης ότι ακόμη και σήμερα “δέχεται τηλεφωνικές επιθεσεις, να καθίσει στα αυγά του γιατί θα χαλάσει το όνομα του στη ΝΔ”. Όμως ο ίδιος δηλώνει πως θα παραμείνει “στρατιώτης της ΝΔ”, ακόμη κι αν τον διαγράψουν.

Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα, οι δύο πλευρές, η ΝΟΔΕ ΝΔ Ημαθίας και Απόστολος Εμμανουηλίδης, θα βρεθούν σήμερα στον ίδιο χώρο, σε μια κομματική εκδήλωση όπου αμφότεροι θέλουν να εκδηλώσουν την κομματική προσήλωσή τους, για τους κομματικούς σκοπούς και τις πολιτικές θέσεις των κομματικών οργάνων και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Συνήθως βέβαια σε τέτοιες εκδηλώσεις επικρατούν τάσεις ανακωχής, όλοι επιλέγουν να δώσουν τόπο στην οργή και κάποιοι…“ποιούν την νήσσαν” όπως λέει ο απλός κόσμος. Θα δείξει…

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Σχετικά με την πρόθεση (ανακοίνωση) του πολιτευτή της ΝΔ Ημαθίας, Απόστολου Εμμανουηλίδη, να είναι υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας, έχοντας ήδη προηγηθεί η ανακοίνωση του κομματικού “χρίσματος”, για την ίδια εκλογή, στη Γεωργία Μπατσαρά, απο τη ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής:

“Η Νέα Δημοκρατία βαδίζει συντεταγμένα και στοχευμένα στον δρόμο των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου. Οι εκλογικές μάχες που έχουμε μπροστά μας αποτελούν πρόκληση για το παρόν και το μέλλον του τόπου. Χρέος της ΝΟΔΕ Ημαθίας είναι να συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις στην καλύτερη εκπροσώπηση των πολιτών του νομού και τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Για τους λόγους αυτούς ακολουθώντας πιστά τις διαδικασίες της Παράταξής μας, ως κεντρικό όργανο της Νέας Δημοκρατίας στον νομό, όπως μας ζητήθηκε, σημειώσαμε το ενδιαφέρον των στελεχών μας που επιθυμούσαν να εμπλακούν ενεργά με την αυτοδιοίκηση, αξιολογήσαμε το έργο τους και έπειτα από σειρά ανοικτών και καθ’ όλα δημοκρατικών ζυμώσεων και διεργασιών, εκφράσαμε τις θέσεις μας, οι οποίες μεταφέρθηκαν και στην αρμόδια επιτροπή Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας. 

Ακολουθώντας, λοιπόν, πιστά τη διαδικασία όπως συνέβη και με όλες τις κατά τόπους οργανώσεις της Παράταξής μας ανά την επικράτεια, αφού αξιολογήθηκαν όλα τα δεδομένα που προέκυψαν, τόσο η αρμόδια επιτροπή Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας όσο και εμείς καταλήξαμε ομοφώνως στην υποψηφιότητα της κας Γεωργίας Μπατσαρά για τον Δήμο Βέροιας. Η δε επίσημη στήριξη στο πρόσωπό της ανακοινώθηκε και σε επίσημη εκδήλωση δια του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ και μέλους της κεντρικής επιτροπής Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Τσιάρα. Είναι βέβαιο πως η κα Μπατσάρα διαθέτοντας όλα τα απαιτούμενα προσόντα και εκφράζοντας απαρέγκλιτα τις αρχές και τις αξίες της Παράταξής μας, λαμβάνοντας την εντολή των συμπολιτών μας θα υπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα του τόπου μας.

Όλοι μαζί συνεχίζουμε τον αγώνα για το μέλλον που αξίζουμε. Συνεχίζουμε τον αγώνα δίνοντας με αξιώσεις τη μεγάλη μάχη των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Μια μάχη που θα κερδίσουμε στον Δήμο Βέροιας ενώνοντας τις δυνάμεις μας και παρέχοντας την αμέριστη στήριξή μας στην υποψήφιο Δήμαρχό μας κα Γεωργία Μπατσαρά. Με αξιοκρατία, διαφάνεια, σοβαρότητα συνεχίζουμε τον αγώνα και την προετοιμασία μας για τις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Στην εκπροσώπηση των συμπολιτών μας δεν χωρούν προσωπικά οφέλη και διχαστικές κινήσεις. Απαιτείται σύνεση, υπευθυνότητα και ειλικρίνεια και έτσι θα πορευθούμε. Αυτή είναι η εντολή του Προέδρου μας, Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Ωστόσο κάποιοι προτάσσουν το εγώ τους και όχι το καλό της παράταξης. Ο κ. Εμμανουηλίδης Απόστολος δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από φθηνές και άθλιες δικαιολογίες. Επέλεξε, δυστυχώς γι ΄αυτόν, μοναχική πορεία, επέλεξε να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες του και όχι την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας. Κρίμα… 

ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΔΕ ΗΜΑΘΙΑΣ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΛΠΑΝΑΣ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *