ΕΛΛΑΔΑ posted by

Συλλαλητήριο: 60.000 διαδηλωτές αναφέρουν τα στοιχεία της ΕΛΑΣ, για περίπου 600.000 μιλούν οι διοργανωτές

Συλλαλητήριο: 60.000 διαδηλωτές αναφέρουν τα στοιχεία της ΕΛΑΣ, για περίπου 600.000 μιλούν οι διοργανωτές

Σε ένα… “μηδενικό” φαίνεται πως εντοπίζεται η διαφορά για την εκτιμώμενη παρουσία του κόσμου στο σημερινό συλλαλητήριο της Αθήνας, μεταξύ των διοργανωτών και της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι μεν διοργανωτές εκτιμούν ότι ο κόσμος ανήλθε περίπου στις 600.000 η δε ΕΛΑΣ δίνει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν ήταν περίπου 60.000 άτομα.

Σε επίσημη ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρονται τα εξής:

“Από ώρα 14:00 σήμερα (20-01-2019) πραγματοποιείται εκδήλωση με τη συμμετοχή περίπου εξήντα χιλιάδων (60.000) πολιτών στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος. Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής λαμβάνει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, τροχαίας και τάξης για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης», σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ. Επίσης, υπογραμμίζει ότι για την εκδήλωση αφίχθησαν στην Αττική 326 λεωφορεία, από τα οποία 253 από τον σταθμό διοδίων Αφιδνών, 71 από το σταθμό διοδίων Ελευσίνας και 2 από την Κρήτη. Τα λεωφορεία φυλάσσονται από αστυνομικές δυνάμεις σε χώρους στάθμευσης”.

Να σημειωθεί επίσης ότι οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου εκτιμούσαν απο το πρωί ότι έγινε μετακίνηση (από όλη την Ελλάδα), περίπου 3.000 λεωφορείων με διαδηλωτές προς την Αθήνα, αριθμός που απέχει πολύ από τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ και μιλούν για 326 λεωφορεία συνολικά. Κι εδώ ένα “μηδενικό” (περίπου) φαίνεται να είναι η διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *