ΒΕΡΟΙΑ posted by

Γιατί έρχεται (ξαφνικά) σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Έχει σχέση και η… Ημαθία;

Γιατί έρχεται (ξαφνικά) σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Έχει σχέση και η… Ημαθία;

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται σήμερα (Τρίτη) το μεσημέρι, ο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος και απο τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Λευτέρη Αυγενάκη και άλλα στελέχη του Γραφείου του και της κεντρικής κομματικής οργάνωσης. Πρόκειται για μια επίσκεψη που αρχικά είχε προγραμματιστεί τα Θεοφάνεια όμως αναβλήθηκε λόγω της κακοκαιρίας που επικρατούσε εκείνη την εποχή.

Αντικείμενο της επίσκεψης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη είναι οι δημοτικές εκλογές στο δήμο Θεσσαλονίκης. Ένα θέμα που εξελίσσεται σε “γάγγραινα” για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς δεν υπάρχει ουδεμία κομματική πειθαρχία των στελεχών στη στήριξη του υποψηφίου δημάρχου του κόμματος, Νίκου Ταχιάου και εξακολουθούν να υφίστανται πολλές υποψηφιότητες, με ιδιαίτερα ενδεικτική αυτή του πρώην υπουργού Γιώργου Ορφανού αλλά και του -παλαιότερα- υποψήφιου βουλευτή Α΄Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, του περιφερειακού συμβούλου Χάρη Αηδονόπουλου (με τον συνδυασμό Τζιτζικώστα) αλλά και του πρώην νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Κι όλα αυτά όταν το τοπίο στην “αντίπαλη” πλευρά είναι ιδιαίτερα “θολό” ειδικά μετά την απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη να μην είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος. Στο ΚΙΝΑΛ ο Σπύρος Βούγιας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του χωρίς την έγκριση της Φώφης Γεννηματά και προσπαθεί να επιβληθεί και να πάρει προβάδισμα έναντι άλλων στελεχών που διαφωνούν κάθετα με την περίπτωσή του, στον ΣΥΡΙΖΑ η επιλογή της υφυπουργού Κατερίνας Νοτοπούλου δεν “τραβάει” καθόλου και ακούγονται ήδη εσωκομματικές μουρμούρες ενώ στην παράταξη Μπουτάρη κυριολεκτικά “σφάζονται” μεταξύ τους οι επίδοξοι διάδοχοι.

Μια τέτοια κατάσταση ενώ δείχνει ευνοϊκή για τη Νέα Δημοκρατία δεν είναι καθόλου “εκμεταλεύσιμη” απο την πλευρά τους καθώς μέχρι και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης (!) πιστεύει ότι μπορεί να περάσει στη δεύτερη Κυριακή και να κερδίσει τον δήμο. Μια κατάσταση που δεν ισχύει μόνο για τον δήμο Θεσσαλονίκης αλλά για όλους του περιφερειακούς δήμους της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης, όπου για τους 14 δήμους του γεωγραφικού συγκροτήματος υπάρχουν 31 υποψήφιοι δήμαρχοι που προέρχονται απο το στελεχιακό δυναμικό της Νέας Δημοκρατίας.

ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Ένα φαινόμενο που όπως φαίνεται ισχύει σχεδόν παντού όπως και στην Ημαθία.

Στον δήμο Βέροιας η κομματική πειθαρχία στην κομματική υποψηφιότητα της Γεωργίας Μπατσαρά δείχνει ανύπαρκτη. Ήδη έχουν εκδηλωθεί άλλες δύο κομματικές υποψηφιότητες (Απόστολος Εμμανουηλίδης και Γιάννης Παπαγιάννης) ενώ γνωστά στελέχη της τοπικής ΝΔ στελεχώνουν και τους συνδυασμούς του Κώστα Βοργιαζίδη και του Παύλου Παυλίδη.

Στον δήμο Αλεξάνδρειας, ο σημερινός δήμαρχος Παναγιώτρης Γκυρίνης (μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας) έχει να αντιμετωπίσει τις επίσης υποψηφιότητες του Μιχάλη Χαλκίδη και του Αργύρη Πανταζόπουλου που προέρχονται απο τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας ενώ στελέχη της τοπικής ΝΔ δηλώνουν ότι θα υποστηρίξουν και την υποψηφιότητα του Κώστα Ναλμπάντη.

Στον δήμο Νάουσας ο νεοδημοκράτης δήμαρχος, Νίκος Κουτσογιάννης βλέπει κι αυτός στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να στηρίζουν τον συνδυασμό του Νικόλα Καρανιόλα αλλά και της Ίλιας Ιωσηφίδου.

ΤΟ… “ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ” ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

Όμως όπως λένε πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, η ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί σε άλλες περιοχές δεν είναι τίποτα μπροστά στο ενδεχόμενονο χαθεί ξανά (και χωρίς τον Μπουτάρη αντίπαλο) ο δήμος της Θεσσαλονίκης. Κι αυτός είναι ο λόγος που έρχεται σήμερα στη συμπρωτεύουσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να επιχειρήσει να επαναφέρει στο σωστό δρόμο τους αντάρτες υποψήφιους γαι τον δήμο Θεσσαλονίκης. Και για να μην υπάρχει “κάρφωμα” ότι έρχεται αποκλειστικά για αυτό, στη ΝΔ βάζουν για… “ξεκάρφωμα” ότι έρχεται και για να στηρίξει την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα. Μια υποψηφιότητα που πάει “σφαίρα” και όπως λένε τα ίδια τα στελέχη του Τζιτζικώστα “όσο λιγότερο  ασχολείται μαζί της ο Μητσοτάκης τόσο καλύτερα”.

ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ

Σύμφωνα με το “προσωπικό πρόγραμμα” του Κυριάκου Μητσοτάκη, το απόγευμα θα γίνουν κάποιες ενημερωτικές συαντήσεις του, με τοπικά στελέχη της ΝΔ Θεσσαλονίκης προκειμένου να ενημερωθεί ο πρόεδρος και να “διερευνηθούν” προθέσεις ανταρτών. Και στις 7,00 το απόγευμα θα γίνει μια ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της κομματικής οργάνωσης Θεσσαλονίκης (Διοικούσα) για την οποία χθες βράδυ, η νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε τα εξής:

“Στο πλαίσιο της επίσκεψης που θα κάνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη, την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019, στις 19:00 το απόγευμα  θα συμμετάσχει σε ευρεία σύσκεψη στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που συγκαλεί η Διοικούσα Επιτροπή της Θεσσαλονίκης. Αντικείμενο της σύσκεψης θα είναι οι επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις και κυρίως αυτές των αυτοδιοικητικών εκλογών, στις οποίες, ως γνωστόν, η Νέα Δημοκρατία στηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Απόστολου Τζιτζικώστα για την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας και του κ. Νίκου Ταχιάου για το Δήμο Θεσσαλονίκης”.
ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ

Η ξαφνική ανακοίνωση της απόφασης του Κυριάκου Μητσοτάκη να επισκευθεί τη Θεσσαλονίκη δείχνει ίσως και ότι το κάνει για να βγεί απο την… “υποχρέωση” καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει αποφασίσει να μην υπάρξουν κομματικές κυρώσεις στους αντάρτες υποψήφιους προκειμένου να μη “κοστίσει” αυτό κομματικά, ενόψει των αναμενόμενων εθνικών εκλογών. Συνεπώς και στη Βέροια και σε άλλες περιοχές, η οδηγία είναι να εκδοθούν μόνο κάποιες “ανακοινώσεις” για το… “θεαθείναι” και μετά ότι βρέξει… ας κατεβάσει.
Τις ημέρες αυτές πάντως, αναμένεται νέα κακοκαιρία…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *