ΒΕΡΟΙΑ posted by

Αγρυπνία Οσίου Διονυσίου στη Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στη Βέροια

Αγρυπνία Οσίου Διονυσίου στη Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στη Βέροια

Από την Ιερά Μονή Προδρόμου Βεροίας, Ανακοινώνεται ότι γιά την ιερή Μνήμη του ιδρυτή και κτίτορα της Μονής θα τελεσθεί Αγρυπνία, την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019, η οποία θα αρχίσει στις 7.30 μ.μ. και θα συνεχισθεί μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες της κυριώνυμης ημέρας.

Κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών θα εκτεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο από το χέρι του Οσίου, προσφορά της Μονής του Ολύμπου.

Μετά το τέλος της Αγρυπνίας θα παρατεθεί Τράπεζα.

Ο Όσιος Διονύσιος ήρθε από την Μονή Φιλοθέου του Αγίου Όρους στα Πιέρια, και, εκεί που προϋπήρχε η Σκήτη που ίδρυσε ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, έκτισε Μοναστήρι, με το κοινοβιακό σύστημα διαβιώσεως των Μοναχών, και το αφιέρωσε στην μνήμη της Αποτομής του Τιμίου Προδρόμου. Μετά από δέκα χρόνια, έφυγε στον Όλυμπο, όπου επανίδρυσε το αρχαίο Μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού. Εκοιμήθη, απεβίωσε, περί το 1541.

Ο Όσιος Διονύσιος ίδρυσε και επανίδρυσε περισσότερα από δέκα Μοναστήρια στην θεσσαλία και στην Μακεδονία, και η μνήμη του τιμάται ιδιαιτέρως στην Βέροια, σταην Αλεξάνδρεια, στο Νεοχώρι, στην Μέση, στα Μονόσπιτα, στην Νιγρίτα Σερρών και στα μέρη της Μακρυνίτσας Βόλου, αλλά και σε άλλες περιοχής της Ελλάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *