ΒΕΡΟΙΑ posted by

Δημοψήφισμα για το θέμα της Μακεδονίας, η άποψη του συνδυασμού “Συνδημότες” του Παύλου Παυλίδη

Δημοψήφισμα για το θέμα της Μακεδονίας, η άποψη του συνδυασμού “Συνδημότες” του Παύλου Παυλίδη

Δημοψήφισμα για να εκφραστεί η άποψη του ελληνικού λαού για το θέμα της Μακεδονίας, είναι η άποψη που καταθέτει δημόσια ο συνδυασμός “Συνδημότες” και ο επικεφαλής του, Παύλος Παυλίδης, υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας.

“Ασφαλώς και δεν είναι αρμοδιότητα ενός εκλογικού συνδυασμού για την τοπική αυτοδιοίκηση η διαμόρφωση της εθνικής εξωτερικής πολιτικής. Όταν όμως οι αποφάσεις των καθ ύλην αρμοδίων αφορούν όχι απλώς μεταφορικά στα «του οίκου» σου αλλά την υπόσταση του οίκου σου στην κυριολεξία, τότε οφείλεις να εκφράζεις άποψη” αναφέρεται σε μακροσκελή ανακοίνωση της συνδυασμού και προσθέτει μεταξύ άλλων: “Το «Σκοπιανό» είναι ένα από τα σπουδαιότερα εθνικά ζητήματα. Είναι ανεπίτρεπτο να «λυθεί» κατά τον τρόπο που δρομολογείται, με την υπερψήφισή του από μια οριακή πλειοψηφία στη Βουλή, που μάλιστα φαίνεται ότι θα επιτευχθεί υπό εξαιρετικά ιδιόμορφες συνθήκες”.

Η ανακοίνωση του συνδυασμού “Συνδημότες” που αποτελεί ταυτόχρονα και τοποθέτηση του Παύλου Παυλίδη επί του θέματος, καταλήγει:

“Ο ελληνικός λαός πρέπει να εκφραστεί για το περιεχόμενο της συμφωνίας με συνταγματικώς προβλεπόμενο τρόπο, ήτοι με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, αφού προηγηθεί οργανωμένος διάλογος, επιστημονικού, αλλά και ευρύτερου χαρακτήρα, με παράθεση ισομερώς όλων των επιχειρημάτων, ένθεν κακείθεν. Στις δημοκρατίες κυρίαρχος είναι ο λαός, τη βούληση του οποίου οφείλει να εκφράζει η Βουλή. Δημοψήφισμα τώρα. Ας ενώσουμε τις φωνές μας. Οι στόχοι έτσι κατακτιούνται”..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *