ΗΜΑΘΙΑ posted by

“Όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών, Δημοψήφισμα τώρα” βροντοφώναξαν χιλιάδες πολίτες στο συλλαλητήριο της Βέροιας

“Όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών, Δημοψήφισμα τώρα” βροντοφώναξαν χιλιάδες πολίτες στο συλλαλητήριο της Βέροιας

Πολύ μεγάλο ήταν το συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι (Τρίτη), στη Βέροια. Χιλιάδες κόσμου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της οργανωτικής επιτροπής και γέμισαν την οδό Μητροπόλεως, στον χώρο μπροστά από το Δημαρχείο Βέροιας, την πλατεία που υπάρχει στο σημείο και έφθασαν μέχρι τη διασταύρωση με την Ελιάς και τη Βενιζέλου.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Ανδρεάς Βλαζάκης (πρώην δήμαρχος Βέροιας και πρώην Νομάρχης Ημαθίας) και ο Θεοφάνης Μαλκίδης (διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών) οι οποίοι τόνισαν την ανάγκη διεξαγωγής δημοψηφίσματος για να καταγραφεί η άποψη του ελληνικού λαού για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τάχθηκαν εναντίον της Συμφωνίας και υποστήριξαν ότι τυχόν ψήφισή της από την ελληνική Βουλή θα οδηγήσει σε εθνική και διπλωματική ήττα της χώρας.

Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής μίλησε ο Αντώνης Καγκελίδης που μεταξύ των άλλων απευθύνθηκε και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητώντας την παρέμβασή του, ώστε να μην κυρωθεί η Συμφωνία χωρίς δημοψήφισμα, ενώ τον κάλεσε σε παραίτηση και μη υπογραφή της, σε περίπτωση που εγκριθεί από το Κοινοβούλιο. Ενημέρωσε μάλιστα και τους συγκεντρωθέντες ότι όλα αυτά θα του τεθούν και σε συνάντηση που θα επιδιώξει να έχει μαζί του, η συντονιστική επιτροπή των φορέων της Ημαθίας για το θέμα της Μακεδονίας.

Χαιρέτισαν το συλλαλητήριο: ο Μητροπολίτης Βεροίας- Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου, οι τρεις δήμαρχοι της Ημαθίας Κώστας Βοργιαζίδης (Βέροιας), Παναγιώτης Γκυρίνης (Αλεξάνδρειας) και Νίκος Κουτσογιάννης (Νάουσας).

Σε όλη τη διάρκεια του συλλαλητηρίου ο κόσμος ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικός ενώ δεν έλειψαν και οι αποδοκιμασίες όταν αναφέρθηκαν τα ονόματα των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας (Καρασαρλίδου Φρόσω, Ουρσουζίδης Γιώργος, Αντωνίου Χρήστος) αλλά και του Ημαθιώτη προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θεοχαρόπουλου Θανάση, που σύμφωνα με τα όσα έχουν δηλώσει θα ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Θα ακολουθήσει πλούσιο φωτορεπορτάζ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *