ΒΕΡΟΙΑ posted by

Τάσος Μπαρτζώκας: Στον αγώνα για τη Μακεδονία, η Ημαθία είναι ενωμένη, πλην “Λακεδαιμονίων”…

Τάσος Μπαρτζώκας: Στον αγώνα για τη Μακεδονία, η Ημαθία είναι ενωμένη, πλην “Λακεδαιμονίων”…

“Ο αγώνας για τη Μακεδονία δεν σταματάει και σε αυτή τη μάχη, η Ημαθία είναι ενωμένη, πλην “Λακεδαιμονίων”. Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων σε μήνυμά του, με αφορμή το σημερινό συλλαλητήριο της Βέροιας, ο Τάσος Μπαρτζώκας, πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, χρησιμοποιώντας και “φράση” από το γνωστό επίγραμμα που ο Μέγας Αλέξανδρος ζήτησε να γραφτεί σε μνημείο για την επιτυχή έκβαση της μάχης στον Γρανικό ποταμό, το 334 π.Χ.

«Αλέξανδρος ό Φιλίππου και οι Έλληνες, πλην Λακεδαιμονίων, από των βαρβάρων των την Ασίαν κατοικούντων» ζήτησε τότε να γραφτεί ο Αλέξανδρος, στην επιγραφή που συνόδευε το μνημείο με τις 300 ασπίδες των ηττημένων Περσών που έστησε στην Ακρόπολη της Αθήνας, σε ανάμνηση της σπουδαίας νίκης στον Γρανικό αλλά και για να δείξει ότι η επιτυχία ήταν αποτέλεσμα της ενωτικής προσπάθειας όλων των Ελλήνων, πλην συγκεκριμένων.

Και σήμερα, 2.353 χρόνια μετά, δεν χρειάζονται παραπάνω επεξηγήσεις για να καταλάβουμε, ποιοι είναι οι… “Λακεδαιμόνιοι” που εννοεί ο Τάσος Μπαρτζώκας, στο μήνυμά του μετά το συλλαλητήριο της Βέροιας. Ένα μήνυμα με σαφές… “περιεχόμενο” που αναφέρει:

“Το μήνυμα των Ελλήνων είναι ξεκάθαρο. Όπως προχθές από το Σύνταγμα έτσι και σήμερα από τη Βέροια το μήνυμα των Ελλήνων παντού, από άκρη σε άκρη, είναι ξεκάθαρο. Να μην κυρωθεί από τη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών. Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να ακούσει τους Έλληνες και όχι να υπακούει μόνο σε έξωθεν εντολές. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές του συλλαλητηρίου της Βέροιας. Ο αγώνας για τη Μακεδονία δεν σταματάει και σε αυτή τη μάχη, η Ημαθία είναι ενωμένη, πλην “Λακεδαιμονίων”!”

Τάσος Μπαρτζώκας, δικηγόρος- πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *