ΕΛΛΑΔΑ posted by

Δυσαρέσκεια της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Δυσαρέσκεια της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ανακοίνωση με αφορμή την συζήτηση για ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή εξέδωσε η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ μεταφέρουν τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση χειρίστηκε το σημαντικό εθνικό ζήτημα και σημειώνουν ότι οι κυβερνώντες αγνόησαν τη βούληση του ελληνικού λαού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας, εκφράζοντας την πλειοψηφία των μελών της, σε επτά νομούς, μεταφέρει τη δυσαρέσκειά της στο χειρισμό του μεγαλύτερου εθνικού ζητήματος των τελευταίων ετών, ο οποίος ολοκληρώνεται με το να αγνοείται επίμονα η βούληση του Ελληνικού λαού, το μεγαλύτερο ποσοστό του οποίου κρίνει αρνητικά τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Με την πραγματοποίηση των μεγάλων συλλαλητηρίων, στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και όχι μόνο, μέσω των οποίων εκφράστηκε το αίσθημα του λαού και η θέλησή του, είδαμε να διατρανώνεται η άρνηση παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας. Σε αντίθεση με αυτά τα γεγονότα, παρατηρήθηκε μια υποβάθμιση του ζητήματος, τόσο όσον αφορά τον αριθμό του πλήθους, που συμμετείχε, όσο και τον προσδιορισμό αυτών με διάφορους χαρακτηρισμούς.

Μεταφέροντας λοιπόν τις απόψεις των μελών, περί μη αφουγκρασμού της λαϊκής βούλησης και ανυπαρξίας εθνικής συναίνεσης, τίθεται ταυτόχρονα και το ερώτημα για τη μη τήρηση των διατάξεων του Συντάγματος, που προβλέπουν τη διενέργεια δημοψηφίσματος για «κρίσιμα Εθνικά ζητήματα ». Η εκχώρηση του όρου «Μακεδονία» αναμφισβήτητα είναι εθνικό και όχι πολιτικό ζήτημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up