ΗΜΑΘΙΑ posted by

Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας απο τους διοργανωτές του συλλαλητήριου της Βέροιας

Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας απο τους διοργανωτές του συλλαλητήριου της Βέροιας

Η Οργανωτική Επιτροπή του συλλαλητήριου κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Βέροια, με ανακοίνωσή της απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας που κατήγγειλε επίθεση στα γραφεία του, αμέσως μετά την ολοκλήρωσή του απο άτομα που μετείχαν σε αυτό, συνδέοντας με την επίθεση και τους διοργανωτές.

Η απάντηση της Οργανωτικής Επιτροπής, που υπογράφει εκ μέρους της ο συντονιστής της, Αντώνηας Καγκελίδης, τονίζει ότι η επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βέροια, δεν σχετίζεται με τους διοργανωτές ούτε με το συλλαλητήριο, το οποίο εξελίχθηκε «ομαλά και χωρίς έκτροπα» και μεταξύ άλλων κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας ότι “δεν βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας” στο θέμα της Μακεδονίας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση- απάντηση αναφέρει:

Στην προδήλως προκλητική, εν πλήρη πλάνη και υποκρισία χθεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΕ Σύριζα Ημαθίας, με αφορμή επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα κάτωθι:

1) Όσον αφορά στην επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, καθιστούμε σαφές σε χίλιους τόνους, ότι αυτή δεν συνδέεται με οποιοδήποτε τρόπο με το ειρηνικό και δημοκρατικό συλλαλητήριο της 22-1-2019, στο οποίο δεν υπήρξαν ούτε έκτροπα, ούτε επεισόδια, ούτε η Αστυνομία χρειάστηκε να παρέμβει με οποιοδήποτε τρόπο για την τήρηση της τάξης.

2) Το ειρηνικό, παλλαϊκό και δημοκρατικό συλλαλητήριο της 22-1-2019, καθώς και όσοι συμμετείχαμε σε αυτό, δεν είχαμε καμία διάθεση να προκαλέσουμε επεισόδια, δεν εμφορούμαστε από φασιστική νοοτροπία και φασιστικές πρακτικές, όπως άστοχα και συκοφαντικά ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, για τους δικούς του μικροπολιτικούς λόγους.

3) Το ειρηνικό, παλλαϊκό, δημοκρατικό, ορμητικό και γεμάτο παλμό συλλαλητήριο και όσοι συμμετείχαμε σε αυτό, διαδηλώσαμε, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, για τη Μακεδονία μας, για την Ελλάδα μας, για την ιστορία μας, για τη γλώσσα μας, για τον πολιτισμό μας, για την ταυτότητά μας, έννοιες προφανώς ξένες σε εσάς.

4) Και, επειδή, όλοι γνωριζόμαστε σ’ αυτόν τον τόπο, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι φασίστας δεν είναι αυτός που διαδηλώνει ειρηνικά και δημοκρατικά για τα πιστεύω  του, αλλά αυτός που δεν αναγνωρίζει το συγκεκριμένο δικαίωμα σε αυτόν με τον οποίο διαφωνεί.

5) Τέλος, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, καταλάβετε μια για πάντα ότι, αφενός δεν βρίσκεστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας, αφετέρου ότι εμείς που διαδηλώνουμε σε βάρος της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών δεν είμαστε φασίστες, αλλά πολίτες με αξίες, ιδανικά, και ισχυρό δημοκρατικό φρόνημα.  Μη βλέπετε, λοιπόν, φασιστικά φαντάσματα στο συλλαλητήριο της 22-1-2019, γιατί απλά δεν υπάρχουν. Αυτό που υπάρχει είναι μια φασίζουσα δική σας αντίληψη σε ό,τι είναι αντίθετο με τα δικά σας πιστεύω.

Με εκτίμηση,

Για την οργανωτική επιτροπή

Καγκελίδης Αντώνιος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up