ΕΛΛΑΔΑ posted by

Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα για την υλοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών

Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα για την υλοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών

Έως τις 8 Φεβρουαρίου εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί και τυπικά η συμφωνία των Πρεσπών, που ψηφίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής πανηγυρικά και από την ελληνική Βουλή. Στο πλαίσιο αυτό τα επόμενα βήματα για την υλοποίηση της συμφωνίας, αναμένεται πως θα έχουν ως εξής:

-Υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Συμφωνίας των Πρεσπών όπως αυτή ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή και δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

-Ανακοίνωση στη Γραμματεία του ΝΑΤΟ ότι κυρώθηκε η Συμφωνία από την Βουλή των Ελλήνων.

-Υπογραφή από τους μόνιμους αντιπροσώπους των 29 χωρών- μελών του ΝΑΤΟ του Πρωτοκόλλου Εισδοχής και αποστολή εν συνεχεία στις πρωτεύουσες των παραπάνω χωρών.

-Κύρωση του Πρωτοκόλλου Εισδοχής της Βορείου Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ από την Βουλή των Ελλήνων.

-Αποστολή ρηματικής διακοίνωσης στα Σκόπια, με την οποία η Αθήνα θα ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και του Πρωτοκόλλου Εισδοχής της Βορείου Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

-Αποστολή ρηματικής διακοίνωσης από τα Σκόπια προς την Ελλάδα και τον ΟΗΕ ότι η Συμφωνία των Πρεσπών τίθεται σε ισχύ.

-Αποστολή επιστολής από τα Σκόπια προς τα κράτη-μέλη των Ηνωμένων Εθνών και τους διεθνείς οργανισμούς ότι η χώρα ονομάζεται πλέον Βόρεια Μακεδονία.

-Υπογραφή του Πρωτοκόλλου Εισδοχής της Βορείου Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αποστολή του κυρωτικού οργάνου στην Ουάσιγκτον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *