ΕΛΛΑΔΑ posted by

Ο Μητσοτάκης αφήνει έκθετους όσους μιλούν για… “προδοσία”. “Δεν θα έλεγα ποτέ κάποιον προδότη επειδή στηρίζει την Συμφωνία” τόνισε!

Ο Μητσοτάκης αφήνει έκθετους όσους μιλούν για… “προδοσία”. “Δεν θα έλεγα ποτέ κάποιον προδότη επειδή στηρίζει την Συμφωνία” τόνισε!

Έκθετους αφήνει o ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όλους τους νεοδημοκράτες και λοιπούς που έσπευσαν να μιλήσουν για “προδότες”, για “εθνομηδενισμό”, για “εθνικό πένθος”, για “παραχώρηση” και όλα τα σχετικά που παραπέμπουν σε… “προδοσία”, σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών, διαχωρίζοντας σαφώς τη θέση του απο αυτά, όπως έκανε και αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της Βουλής όταν μίλησε απλώς για… “δύσκολη” και “στενάχωρη” μέρα την ώρα που άλλοι έβαζαν να χτυπήσουν πένθιμα τις καμπάνες

Μιλώντας λίγο μετά τη θετική απόφαση της Βουλής για τη Συμφωνία των Πρεσπών, στο ετήσιο συμπόσιο του περιοδικού Economist, εξέφρασε μεν την πεποίθησή του ότι η Συνθήκη θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει, πρόσθεσε όμως ότι “δεν θα έλεγα ποτέ κάποιον προδότη επειδή στηρίζει την Συμφωνία, ούτε θα υποστήριζα την βία που ασκήθηκε τις τελευταίες ημέρες”.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι “εφόσον επικυρωθεί μία συνθήκη λίγα πράγματα μπορούν να γίνουν για να αλλάξει” και δεν άφησε περιθώρια για “αλλαγές” σε σχέση με το “Βόρεια Μακεδονία” και όλα τα συναφή σε περίπωση που αναλάβει πρωθυπουργός της χώρας, διαψεύδοντας ευθεως και πάλι, όσους έσπευσαν να δηλώσουν και να επιχειρήσουν να “σπείρουν ελπίδες” ότι στο ενδεχόμενο αλλαγής κυβέρνησης, η Νέα Δημοκρατία θα αλλάξει το όνομα του γειτουνικού κρατιδίου.

Απλώς, χρησιμοποιώντας προσεκτικά τις λέξεις, διαβεβαίωσε ότι από την πλευρά του “θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να μειωθεί η ζημιά που προκαλείται στην χώρα” ενώ υποστήριξε ότι “δεν υπάρχει καμία σχέση ανάμεσα στην Συμφωνία και στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ”. “Εμείς έχουμε πλήρη ισχύ να προβάλλουμε βέτο υπέρ των συμφερόντων μας εφόσον δεν εξυπηρετούνται κατά την ενταξιακή διαδικασία” αφήνοντας επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο ότι στο μεταξύ, μπορεί και να διαπιστωθεί ότι τα συμφέροντα εξυπηρετούνται…

Αυτά. Και όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν.
Στα άλλα θέματα της ημέρας, σήμερα είναι Σάββατο και η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Οσίου Ξενοφόντος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *